• Три черти на характера, които децата трябва да притежават, за да постигнат успех

    Три черти на характера, които децата трябва да притежават, за да постигнат успех

    Експертът Надим Нату отбеляза, че те често се пренебрегват и от традиционната образователна система.

    Три черти на характера, които децата трябва да притежават, за да постигнат успех

    Родителите трябва да помагат на децата си да култивират три различни черти на характера, за да успеят в живота. 

    Надим Нату, съосновател на тийнейджърската програма за иновации The Knowledge Society /TKS/, вярва, че за да успеят, децата трябва да бъдат любопитни.

    Също така те не трябва да бъдат „мързеливи“, добави Нату и поясни, че това не означава, че децата трябва да имат „супер силна работна етика“.

    На трето място, Нату каза, че родителите трябва да обмислят дали детето им има „пристрастие към действие“ - „прекарват ли много време в мислене или всъщност извършват нещата хаотично и са безразлични към развоя на събитията?“

    „Смятам, че ако детето ви прави тези три неща от гледна точка на характера и това е нещо, което можете да идентифицирате и да му помогнете да тренирате, то вероятно е на добър път в живота“, отбеляза Нату.

    Изследване, публикувано в рецензираното списание Pediatric Research през 2018 г., в което са взети данни за 6 200 американски детски градини от друго проучване, установи, че децата на родители, които вярват, че децата им са по-любопитни, се представят по-добре в четенето и математиката.

    Междувременно психологът от Харвард, Лиза Фелдман Барет, каза, че родителите трябва да аплодират детето си, че е проявило свободолюбие, за да научат умения за себе си.

    Нату предполага, че родителите могат да помогнат за изграждането на такива умения, като предоставят на децата си проблеми и инструментите, необходими за тяхното решаване. Той също така призова родителите да се уверят, че децата им са наясно с голямото разнообразие от работни места, които са им на разположение. 

    Нату вярва, че родителите трябва да бъдат „непримирими“ в стимулирането на любопитството на децата им, като ги насърчават да изследват и да открият нещата сами. Освен това, експертът подчерта, че в образователната система „се преподава буквално обратното“ на много от чертите, които се ценят в хората по-общо - решаване на проблеми, справяне с неясноти, комуникация и сътрудничество.

    „Няма място за решаване на проблеми - винаги има отговор в задната част на учебника. Няма място за двусмислие - вие знаете точно какво научавате в 8,9,10,11,12 клас. Ние не учим хората как да общуват добре и това е пагубно.″

    Нату изтъкна, че не се опитва да „разбие“ образователната система, а вместо това иска да подчертае какво ценят хората и къде има някакво „разминаване“ в това, което се учи на младите хора. Той обясни, че „всеки, който е преминал през системата, знае, че това не е най-добрият начин за задържане на информация.“

    Нату твърди, че „животът е може би най-добрата институция за човешко развитие“, но предполага, че той се чувства „много неструктуриран“ и „безразличен“, тъй като образователната система не подготвя младите хора за това в зряла възраст.

    Той продължава да вярва, че проектното и експериментално обучение, както и работата с другите и изграждането на взаимоотношения, са от ключово значение за развитието на младите хора.

    съвети образователна система The Knowledge Society

    Оценка на новината

    0