• Най-скъпият дом в Америка дължи 165 милиона долара дълг

    Най-скъпият дом в Америка дължи 165 милиона долара дълг

    Върховния съд на окръг Лос Анджелис очаква да бъде обявен на по-ниска цена през следващите месеци.

    Най-скъпият дом в Америка дължи 165 милиона долара дълг

    Неговия крещящ разработчик, Нил Ниами,  често рекламира имота като своя „житейска мисия“ и „най-големия и скъп дом в градския свят“.

    Излезе на пазара през 2017 г. с цена от 500 милиона долара, „The One“ е засегнат от многократни забавяния, проблеми с финансирането и промяна на стратегиите. Домът се простира като ултрамодерен дворец на осем декара на хълм с изглед към Ел Ей. 

    Разполага с девет спални, множество кухни, нощен клуб, четирилентова боулинг алея, салон, фитнес зала, 50-местен театър, писта за бягане и подземен гараж за 50 автомобила, с две автомобилни грамофони.  Седемте му водни елемента включват множество басейни, джакузи и ров, който обгражда къщата. Основната спалня е с площ от 4000 квадратни метра.  Всяка врата в къщата е електрическа, заедно с всички тоалетни. Нил Ниами беше планирал „стая с медузи“ и леден бар, но и двете се оказаха твърде скъпи.

    Дори когато цените падаха, Ниами се натоварваше с дългове, за да завърши и популяризира „The One“. През последните четири години Ниами и свързаното с него LLC, Crestlloyd, са заели повече от 165 милиона долара, за да построят и продадат „The One“, според документите за собственост.

    Най-големият кредитор е Hankey Capital, основан от милиардера от Лос Анджелис Дон Хенки, който има над 115 милиона долара заеми за имота. 

    „The One“ има над 1 милион долара неплатени данъци и дългове от бетонни, климатични и инструментални компании.

    Хенки обслужи Нил Ниами с известие за неизпълнение през март. През юли Върховният съд на окръг Лос Анджелис разпореди имота да бъде поставен в несъстоятелност и посочи Тед Лейнс от Lanes Management като синдик. По силата на синдик, имот, който е неизпълнен, се предава на назначен от съда синдик, който подготвя имота за продажба.

    Ниами продава „The One“ от години, с интервюта и снимки в медиите и специално видео турне през април с личността на YouTube Майкъл Блейки, който рекламира „имота от 500 милиона долара“ като „най-голямата и най-скъпа къща в света“ .

    Тед Лейнс каза, че планът съгласно споразумението за регистрация е бил да се продаде имотът за 288 милиона долара, но крайната цена за обявяване не е определена.

    имоти Америка businessnews.bg The One-house

    Оценка на новината

    0