• Apple временно затваря три магазина в отговор на Омикрон

    Apple временно затваря три магазина в отговор на Омикрон

    В допълнение към затварянето на магазини, производителят на iPhone е коригирал политиките на отделните магазини.

    Apple временно затваря три магазина в отговор на Омикрон

    Apple временно затвори три магазина, тъй като случаите на заболели от Covid-19 нарастват.

    Магазин в Маями е затворен до четвъртък, включително, а магазин в Отава, Онтарио, и трети в Анаполис, Мериленд, са затворени до петък, според уебсайта на Apple.

    Затварянето повдига въпроси за въздействието на пандемията Covid-19 върху сезона за пазаруване на празници на фона на опасенията на органите на общественото здравеопазване относно въздействието на варианта на омикрон, който изглежда е по-преносим.

    „Ние редовно наблюдаваме условията и ще коригираме нашите здравни мерки, за да поддържаме благосъстоянието на клиентите и служителите“, сподели говорител на Apple в изявление. „Оставаме ангажирани с цялостен подход за нашите екипи, който съчетава редовни тестове с ежедневни здравни прегледи, предпазване на служители и клиенти, дълбоко почистване и платен отпуск по болест.“

    Apple заяви, че служителите на магазина ще направят тестове за Covid-19 преди повторното отваряне, така че затварянето може да бъде отложено след четвъртък и петък, в зависимост от резултатите. Служителите на дребно на Apple имат достъп до седмични тестове у дома, предоставяни от компанията от по-рано тази година.

    Apple също обяви тази седмица, че ще изисква маски за лице за клиентите във всички магазини в Съединените щати.

    В допълнение към затварянето на магазини, производителят на iPhone е коригирал политиките на отделните магазини в отговор на регионалните условия, включително акцент върху получаването на клиенти чрез онлайн покупки вместо пазаруване в магазина и увеличаване на пространството за социално дистанциране.

    Apple затвори всичките си магазини през 2020 г. в отговор на пандемията Covid-19. Всички магазини отвориха врати по-рано тази година. Оттогава Apple понякога затваря магазини, позовавайки се на коронавирусни условия, включително местоположение в Тексас миналата седмица.

    Apple iPhone пандемията COVID-19 businessnews.bg

    Оценка на новината

    0