• NFT пазарът OpenSea разследва фишинг хак

    NFT пазарът OpenSea разследва фишинг хак

    Някои от откраднатите NFT са върнати.

    NFT пазарът OpenSea разследва фишинг хак

    Пазарът на NFT OpenSea разследва „фишинг атака“, която вече не изглежда активна, сподели главният изпълнителен директор на компанията.

    „Не вярваме, че е свързан с уебсайта на OpenSea. Изглежда, че досега 32 потребители са подписали злонамерен полезен товар от нападател и някои от техните NFT са били откраднати“, каза Девин Финцер в Twitter.

    NFT, или незаменими токени, нараснаха в популярността си през последната година. Собствеността върху тези активи се записва в блокчейн – цифров регистър, подобен на мрежите, които са в основата на биткойн и други криптовалути. За разлика от повечето валути обаче, човек не може да обменя един NFT за друг, както би с долари или други активи. Всеки NFT е уникален и действа като колекционерски артикул, който не може да бъде дублиран, което ги прави редки по дизайн.

    Някои от откраднатите NFT са върнати, каза Финцер.

    В поредица от туитове Финцър разсея слуховете, че хакът е на стойност 200 милиона долара. Финцер каза, че хакерът „има 1,7 милиона долара ETH в портфейла си от продажбата на някои от откраднатите NFT“.

    NFT businessnews.bg фишинг OpenSea

    Оценка на новината

    5.00