• Uber се стреми да създаде „суперприложение“ за пътуване

    Uber се стреми да създаде „суперприложение“ за пътуване

    Този ход е част от пилотен проект, който може да бъде разширен и в други страни на по-късна дата.

    Uber се стреми да създаде „суперприложение“ за пътуване

    Uber напредва с плана си да се превърне в „суперприложение“ за пътуване.

    Компанията обяви, че добавя влакове, автобуси, самолети и коли под наем към приложението си в Обединеното кралство тази година. Този ход е част от пилотен проект, който може да бъде разширен и в други страни на по-късна дата, ако върви добре.

    Въпреки че Uber няма да предоставя тези туристически услуги сам, той ще позволи на потребителите да ги резервират чрез своето приложение след софтуерни интеграции с платформи, които продават билети.

    Технологичният гигант, който може да намали всяка резервация, заяви, че планира да обяви различни партньори през следващите месеци.

    Uber каза, че интеграциите ще помогнат за увеличаване на използването на приложения сред своите потребители в Обединеното кралство, които също имат избор да използват приложения като Bolt и Free Now. Обединеното кралство е един от най-големите пазари на Uber извън САЩ.

    Джейми Хейууд, шефът на Uber в Обединеното кралство, каза в изявление, че Uber се надява да стане „обслужване на едно гише за всички ваши нужди от пътуване“.

     

    Uber също така планира да позволи на хората да купуват билети за влак Eurostar чрез приложението. Eurostar позволява на пътуващите да пътуват от Лондон до Париж и други градове през тунела под Ламанша.

    Съобщението идва след скорошна победа за Uber. На 26 март Uber си осигури 30-месечен лиценз за продължаване на дейността си в Лондон, слагайки край на продължителна битка с градските регулатори относно това дали приложението за каране е „подходящо“. Но компанията изостава от плановете си за своите „суперприложения“. През 2018 г. главният изпълнителен директор на Uber Дара Хосровшахи каза, че иска да добави още опции за транспорт към приложението. 

    При предпазарната търговия в сряда цената на акциите на Uber се понижи с 1,6% до $34,40.

    приложение САЩ Uber businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00