• Нов метод за успокоение с книжки за оцветяване

  Нов метод за успокоение с книжки за оцветяване

  Защо оцветяването на книжки, завършва с нашето детство? Оцветяването, всъщност, би могло да бъде много релаксиращо и отпускащо занимание, за запълване на свободното време. Пазара е

  Нов метод за успокоение с книжки за оцветяване

  Защо оцветяването на книжки, завършва с нашето детство? Оцветяването, всъщност, би могло да бъде много релаксиращо и отпускащо занимание, за запълване на свободното време.

  Пазара е завладян от новата мода за „Книжки за оцветяване за възрастни”, които доказано противодействат на стреса. Книжките за оцветяване имат и доказани медицински ползи – подобряват фината моторика, особено при възрастните хора, развиват творческото мислене и сетивата.

  Механичната дейност, концентрацията и вниманието към детайла при оцветяването, правят книжките идеални за канализиране на енергията и успокояване на мислите и тялото. Макар че оцветяването е типично детска дейност, това е чудесна анти-стрес  терапия за възрастни.

  Не само против стрес, оцветяването има прекрасно въздействие върху нас и откъм творческа гледна точка. Избирайки цветовете за рисунката, проявяваме изключителна творческа креативност.Изборът на цветове е приятен начин за разчупване на мисленето и излизане от статуквото, а в някои от клиниките за душевно болни хора, дори използват оцветяването, като арт-терапия за овладяване на тревожността.

  Тези книжки се появиха на българския пазар сравнително скоро, но бързо набират популярност. На запад те вече са се превърнали в тотален хит, заради възможността за съчетание на полезното с приятното. 

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  5.00