• След три години 90% от електронната търговия ще бъде мобилна

    След три години 90% от електронната търговия ще бъде мобилна

    Главният изпълнителен директор на eMag Румъния – Юлиян Станчу, прогнозира, че само след четири години, 90% от електронната търговия ще бъде мобилна.

    След три години 90% от електронната търговия ще бъде мобилна

    Главният изпълнителен директор на eMag Румъния – Юлиян Станчу, прогнозира, че само след три години, 90% от електронната търговия ще бъде мобилна. Този вид търговия все повече ще се насочва към мобилните устройства. В някои страни, като Унгария и Полша, дялът на електронната търговия в мобилните устройства е над 50%.

    След съвсем кратко време търговците, които не присъстват в интернет, просто ще загубят клиентите си. Много от нас, все по-често, предпочитат да се възползват от интернет магазините, вместо да губят времето си в изтощително обикаляне в търсене на желан артикул.

    „Ние започнахме бизнеса си в Румъния, след което започнахме да се развиваме в Унгария, Полша и България. Преди 2 години придобихме компанията Fashion Days. Сега тя разполага с пълен каталог и оперира в същите държави.”, споделя Станчу.

    Около 80 евро е средната сума за покупка на клиент от България в eMag . Що се отнася до Fashion Days – очакваните й приходи за тази година са 25 млн. евро.
    „Приемаме електронната търговия за технология, не за пазар. Концентрираме се върху всеки сектор по-отделно. Транзакциите за миналата година от България достигнала 700 млн евро.”, обяснява Станчу.

    Двете компании – eMag и Fashion Days отделят 5 млн. евро на година за реклама в България. В Румъния тази сума възлиза на 10 млн. евро. Юлиян Станчу отбелязва, че според него рекламата е много важна. „Още от началото инвестирахме в реклама. Ползвахме Google, Facebook, други социални мрежи, новинарски агенции. Всички видове медии.”

    електронна търговия eMAG Fashion Days интернет магазин

    Оценка на новината

    0