• Нов дом и ипотека без пари?

    Нов дом и ипотека без пари?

    Купуването на ново жилище е голяма стъпка и много хора са на мнение, че всяко младо семейство трябва да инвестира в собствен дом.

    Нов дом и ипотека без пари?

    Купуването на ново жилище е голяма стъпка и много хора са на мнение, че всяко младо семейство трябва да инвестира в собствен дом. От друга страна, обаче стои ипотечният кредит, който изпразва джоба всеки месец. Именно високите вноски са една от причините много семейства да размислят и да не пристъпят към купуването на жилище.

    Но Сидни Торес, водещ в предаването The Deed на CNBC има интересен поглед над нещата.
    Според него, когато се купува жилище трябва да се обмислят вариантите, то да бъде с двойна употреба, тоест – в едната част живеете Вие, а другата част отдавате под наем.

    В родния град на Торес, Ню Орлиънс, този метод е много популярен. Жителите там го наричат „двоен изстрел”. Всъщност, избирайки този вариант, Вие ще получавате наем, който можете да насочите към изплащането на ипотеката. „Така до известна степен живеете безплатно”, коментира Торес.

    Допълнителните приходи ще ви позволят да се отървете от ипотечния кредит много по-бързо. Ако в един момент решите, че искате да се преместите в единична къща, то ще можете да отдавате под наем и другата част на къщата. Така на практика сте инвестирали в имот.

    Според уорън Бъфет, един от най-големите инвеститори в света, покупката на дом е задължителна за семейства, които знаят, че ще живеят на определено място дълго време. Недвижимите имоти са ценен актив и осигуряват добро бъдеще на поколения наред.
    Ако все още се двоумите за покупката на имот, варианта за "двойната употреба" на жилището е добра идея. За да не се чувствате некомфортно от присъствието на други хора може да предложите нанасяне на свои приятели, които също търсят дом. Добра идея е да се оглеждате и за имот, който да предлага абсолютна самостоятелност на двете семейства. Така ще избегнете неловки ситуации, ако с наемателите ползвате една баня, например. 

    имоти ипотека ипотечен кредит покупка на жилище инвестиция в имоти

    Оценка на новината

    0