• Как Forbes промени спокойния живот на една милиардерка?

    Как Forbes промени спокойния живот на една милиардерка?

    Миналата година сп. Forbes постави едно, до тогава, неизвестно име в своята класация, с което прекъсна спокойния живот на една милиардерка.

    Как Forbes промени спокойния живот на една милиардерка?

    Миналата година сп. Forbes постави едно, до тогава, неизвестно име в своята класация, с което прекъсна спокойния живот на една милиардерка. През 2016г. Блеър Оукден е обявена за най-богатата жена в Австралия, а състоянието и се определя на 8,8 млрд. долара. Но, защо никой не е чувал за Блеър, преди Forbes да заговори за нея?

    Блеър е наследница на 25%-ен дял в компанията Cox Enterprises, който получава от майка си Барбара Кокс Антъни. Приживе Барбара е най-богата жена на Хаваите. Cox е основана от Джеймс Кокс, дядо на Блеър. Той дълго е бил губернатор на Охайо.

    Въпреки, че Блеър получава добри активи от компанията, тя не се занимава активно с този бизнес. За него се грижи брат й Джеймс, който в момента е председател на конгломерата, занимаващ се с автомобили, радиа, вестници и един акселератор за стартъпи.

    А, Блеър е щастливо женена за фермера Саймън, който носи нейната фамилия. През 70-те години на миналия век тя се мести да живее при съпруга си в Австралия. Двамата водят тих живот и около тях не се шуми, докато Forbes не поставя името на Блеър на челна позиция в своя класацията за най-богатите жени в Австралия.
     

    Тази година Блеър е изместена от някогашната шампионка Джина Райнхарт, чието състояние за миналата година се оцени на 8,5 млрд. долара, но тази година Джина връща силните си позиции.

    милиардери Forbes Австралия най-богатите жени

    Оценка на новината

    0