• Какви хора в България се насочват към инвестиции

    Какви хора в България се насочват към инвестиции

    Инвестициите, с цел печалба, все още не са съвсем познати в България.

    Какви хора в България се насочват към инвестиции

    Инвестициите, с цел печалба, все още не са съвсем познати в България. Българите все още предпочитат да държат парите си във влог, вместо да ги инвестират. Това вероятно се дължи на скептичността към това средство за печалба.

    Все пак в страната има хора, осъзнали плюсовете на инвестирането. Гражданите на България обичат да пестят за непредвидени ситуации или просто за някакъв вид удобство, от което се нуждаят. Това е всеобща черта. Но когато сме решили да пестим е добре да се запознаем и с алтернативните методи за това.

    Ето последно проучване показва, че най-често към директни инвестиции се насочват мъже, получаващи заплата между 700 и 1000 лв. Друга обща черта е, че живеят в големи градове и са на възраст между 35 и 44 години. Това показва, че не е нужно да имаш високи доходи, за да инвестираш.

    От друга страна, хората с малък или никакъв опит в инвестициите предпочитат да не рискуват, а да насочват парите си към влогове. Освен това, към депозити се насочват хората с по-ниски доходи, които все пак съумяват да спестяват.

    Пречките пред инвестирането според българите са няколко: изисква се висока сума за инвестиция, има голям риск за загуба на вложенията и печалбата идва на по-късен етап.

    спестявания инвестиции вложения

    Оценка на новината

    0