• 10 интересни факта за милионерите

    10 интересни факта за милионерите

    В днешно време щастието все повече се свързва със солидна банкова сметка, маркови дрехи, хубави коли и луксозни имоти.

    10 интересни факта за милионерите

    В днешно време щастието все повече се свързва със солидна банкова сметка, маркови дрехи, хубави коли и луксозни имоти. И всъщност някой от Вас виждал ли е богат човек, който не се усмихва? Живота на богатите със сигурност не е само лукс и щастие, но пък някак си изглежда по-лесен.

    За да Ви вдъхновим и Вие да вървите към богатството и успеха, Ви представяме няколко интересни факти за живота на богатите.

    1. В САЩ има над 5,8 милиона домакинства, които се определят като милионери. Всички те държат активи за над 1 млн. долара.

    2. След САЩ се нарежда Япония. Милионерите там са повече от 1,5 млн. Китай попълва „богатата“ тройка. Над 1,3 млн. домакинства в Китай разполагат с над 1 млн. долара.

    3. 135,5 трилиона долара. Това сумата, която ще се получи ако се събере личното състояние на всички хора на планетата.

    4. Богатството на Бил Гейтс, който е най-богатият човек на планетата, е по-голямо 6 пъти от БВП на Исландия за 2012г. Гейтс притежава около 77 млрд. долара.

    5. При смъртта си Джон Д. Рокфелер е получил оценка на състоянието от 340 млрд. долара днешни пари. Това означава, че ако Рокфелер живееше днес, той щеше да бъде най-богатия човек на планетата.

    6. Милиардер е щял да бъде и Хенри Форд, който щеше да разполага с 199 млрд. долара.

    7. В Япония се намира 17,2 млрд. долара от цялото богатство на света.

    8. Страната с най-голяма гъстота на милионерите е Катар. 143 от всеки 1000 домакинства имат над 1 млн. долара лични средства.

    9. Населението в Швейцария също не може да се нарече бедно. 116 от всеки 1000 швейцарски домакинства разполагат с над 1 млн. долара.

    10. Към 2014г. в САЩ са регистрирани 3016 домакинства, които разполагат с над 100 млн. долара.

    най-богатите хора на планетата богатство лично състояние

    Оценка на новината

    5.00