• Индустриална карта на България обединява интересите на образование, бизнес и работна сила

    Индустриална карта на България обединява интересите на образование, бизнес и работна сила

    Интересите на индустрията, образованието и кандидатите за работа ще бъдат обединени в новата платформа Индустриална карта на България.

    Индустриална карта на България обединява интересите на образование, бизнес и работна сила

    Интересите на индустрията, образованието и кандидатите за работа ще бъдат обединени в новата платформа Индустриална карта на България. Платформата беше пусната преди месец.

    До сега порталът разполага с данни за 750 големи фирми, всички университети и професионални гимназии в страната. Целта на платформата е да бъде показана индустрията в България и възможностите за реализация и работа.

    Светлозар Петров, управител на фирма, развиваща човешките ресурси, казва че в България има много световно признати предприятия, чиито износ расте много по-бързо от БВП, макар и постоянно да се говори, че в страната нищо не се произвежда.

    Индустриалната карта показва, че производството е концентрирано около Стара Загора, Пловдив, София и Казанлък. По-слабо развита е Северна България.

    Много от големите компании в страната подкрепят идеята на проекта. Той помага на хората, които си търсят работа, както и на инвеститори, които търсят къде да вложат парите си и къде могат да открият работна сила.

    работна сила Индустриална карта на България индустрия в България

    Оценка на новината

    0