• България предлага вторите най-евтини самолетни пътувания

    България предлага вторите най-евтини самолетни пътувания

    България предлага едни от най-евтините самолетни в света. Всъщност по-евтини са само самолетните билети в Малайзия.

    България предлага вторите най-евтини самолетни пътувания

    България предлага едни от най-евтините самолетни в света. Всъщност по-евтини са само самолетните билети в Малайзия. Това става ясно от класацията на Kiwi.com, която засяга цените за пътуване в различните държави по света.

    Средната стойност на 100 километра полет в България струва $4,65. Изпреварваме дори Румъния и то с повече от $2. В Топ 10 влизат Швеция, Португалия, Испания, Турция и други европейски държави.

    Най-скъп ще ви излезе полета в Белгия и Холандия, където 100 километра полет излизат около $55. Това е 12 пъти повече от цената в България.
    България се нарежда отново на второ място що се отнася до полети с нискотарифни авиокомпании на кратки разстояния. Този път, обаче ни изпреварва Румъния.

    В тази категория цената за 100 километра е $3,18, а в Румъния е $3,04. В тази категория първенец е Катар, където полет на 100 милометра струва над $87.
    Кратките разстояния с обикновени авиолинии у нас, обаче са доста по-скъпи. В тази категория България се нарежда на 18-о място с цена от $9,68.

    А, какво ще кажете за цената от $1,94 за 100 километра полет с нискотарифна компания на далечно разстояние. С традиционните компании на дълги разстояния плащаме по $3,82 за 100 километра.

    Полети нискотарифни авиолинии цена на самолетни билети самолетни билети авиолинии в България

    Оценка на новината

    5.00