• Ирландски стартъп получи рекордно финансиране

  Ирландски стартъп получи рекордно финансиране

  Plynk е стартъп, базиран в Дъблин. Компанията се занимава с разработка на приложение за съобщения и успява да събере финансиране в размер на 25 млн. евро.

  Ирландски стартъп получи рекордно финансиране

  Plynk е стартъп, базиран в Дъблин. Компанията се занимава с разработка на приложение за съобщения и успява да събере финансиране в размер на 25 млн. евро. Парите идват от швейцарско инвестиционно дружество.

  Според Plynk това е най-голямата инвестиция, която ирландски стартъп е получавал. Приложението, което е успяло да привлече такава инвестиция, може да се свърже с профилите на хората във Facebook, след коет те могат да пращат пари само чрез съобщение и то без да плащат такси.
   

  Plynk стартира дейност през 2015г. по идея на Чарлз Дауд, който е бивш мениджър на Facebook и на Клив Фоли, който е бил инженер от Wonga. Дауд заема позицията на изпълнителен директор в Plynk.

  Дауд разказва, че сега потребителите ще пращат пари на име, а не на банкова сметка и това е улеснение, от което много хора се нуждаят. В момента приложението е достъпно само в Ирландия. В момента 8-те служители на компанията се грижат за 6000 клиента.

  приложение facebook Plynk трансфер на пари

  Оценка на новината

  0