• Държавата инвестира 50 млн. лв. в обучения на нискообразовани кадри

    Държавата инвестира 50 млн. лв. в обучения на нискообразовани кадри

    България ще инвестира 50 млн. лв. в обучения за нискоквалифицирани кадри. След няколко дни ще стартира схема, финансирана по европейската програма за развитие на човешките ресурси.

    Държавата инвестира 50 млн. лв. в обучения на нискообразовани кадри

    България ще инвестира 50 млн. лв. в обучения за нискоквалифицирани кадри. След няколко дни ще стартира схема, финансирана по европейската програма за развитие на човешките ресурси. Новата схема предвижда възможност за получаване на допълнителни знания и умения на нискообразованите заети лица.

    От следващата седмица стартира и нова операция „Ваучери за заети лица“. Тази операция е насочена към работната сила със средно или по-ниско ниво на образование. Тоест – в програмата не могат да участват хора с висше образование.

    Очаква се по новата схема да бъдат обучени 54 хил. човека. Според възможностите и потребностите на участниците програмата ще премине само в редовна форма, за да се ангажира по-голяма част от вниманието им.

    През този обучителен период, участниците ще трябва да поемат 15% от разходите за обучения. Останалите 85% ще бъдат финансирани от държавата.
    Всеки, който отговаря на изискванията може да заяви желание за участие и по електронен път.

    обучения ОП "Развитие на човешките ресурси" нискоквалифицирани кадри нискообразовани кадри "Ваучери за заети лица"

    Оценка на новината

    5.00