• HyperLoop изгражда още линии в Европа

    HyperLoop изгражда още линии в Европа

    HyperLoop One, която се занимава с изграждането на свръхзвуковите тунели за превоз, планира да стартира строеж на още няколко линии в Европа.

    HyperLoop изгражда още линии в Европа

    HyperLoop One, която се занимава с изграждането на свръхзвуковите тунели за превоз, планира да стартира строеж на още няколко линии в Европа. Изборът на маршрутите все още не е ясен, а в момента тече конкурса Global Challenge, чрез който местните власти могат да подават заявки за строеж.

    За да избере къде да позиционира линиите, компанията ще взима в предвид някои икономически и технически фактори. За момента е ясно, че в плана влизат 9 нови линии с различни дължини. Някои от тях ще свързват две държави, други от тунелите ще са подводни.

    Един от най-дългите маршрути се предвижда да бъде този в Германия – 1991 км. Малко по-къса е линията, свързваща Уелс и Шотландия – около 1060 км. Линията Корсика-Сардиня ще бъде около 451 км. Предвижда се и маршрут между Испания и Мароко и Северна и Южна Великобритания. Най-късата линия (90км) ще свързва Естония и Финландия.

    Проектът HyperLoop е по идея на милиардерът Илън Мъск, основател на компаниите Tesla и SpaceX. Чрез системата за транспорт, хората ще се придвижват със скорост от 700 км/ч.

    Hyperloop One Илън Мъск високоскоростен транспорт вакуумна тръба

    Оценка на новината

    0