• Повече от половината опасни стоки в ЕС идват от Китай

    Повече от половината опасни стоки в ЕС идват от Китай

    53% от квалифицираните като опасни стоки в ЕС са китайски

    Повече от половината опасни стоки в ЕС идват от Китай

    Цялостната статистика говори за леко увеличение на опасните стоки в ЕС като цяло през 2017г. През изминалата година са получени 2201 сигнала за опасни стоки, като 1167, или 53%.

    Като процентно отношение броят на сигналите за опасни китайски стоки остава без промяна. От данните на ЕК е видно, че сигналите за опасните стоки с произход Европа са 26% от всички - общо 574, спрямо 23% през 2016 година.от тях са били за стоки от Китай.

    Сред опасните европейски стоки са моторните превозни средства. През 2017 година ЕК отчита повишен брой сигнали за опасности, свързани с автомобили - например опасност от пожар.

    През изминалата година най-много сигнали за опасни стоки е имало по отношение на детските играчки (29%), моторните превозни средства (20%) и дрехите и текстилните изделия (12%).

    Опасностите са най-вече заради възможност за нараняване - например малки елементи по дрехите или играчките, които могат да бъдат откъснати от децата и погълнати. При част от подадените сигнали за опасни продукти става въпрос за наличието на непозволени химикали, както и опасност от електрически удар или предизвикване на пожар.

    бизнес новини Китай любопитно добри и безопасни условия на труд стоки ЕС

    Оценка на новината

    5.00