• НАСА и ЕКА плащат 19 000 долара при желание да прекарате 2 месеца в леглото

    НАСА и ЕКА плащат 19 000 долара при желание да прекарате 2 месеца в леглото

    Целта на учените е да намерят решение на проблемите, свързани с безтегловността

    НАСА и ЕКА плащат 19 000 долара при желание да прекарате 2 месеца в леглото

    НАСА и Европейската космическа агенция са готови да платят 19 000 долара на 24-ма кандидати – 12 мъже и 12 жени, за да си останат в леглото поне 2 месеца.  Целта на проучването е да установи какви промени се случват в човешкото тяло в ситуация на безтегловност.  Това се посочва в изявление на Германския аерокосмически център (DLR). Чрез този експеримент учените се надяват да разработят методи, с които да влияят върху последствията от безтегловността.

    Оказва се, че да си лежиш два месеца, не е толкова лесно. Като се вземат предвид някои от задълженията на участниците, може да ви се стори дори кошмарно. Не всеки би отговорил на изискванията. Като начало, вие трябва да говорите немски и да сте на възраст между 24 и 55 години. Вашата работа няма да е просто да си лежите в леглото, докато учените ви разглеждат. Ще сте в позиция леко наклонени под ъгъл, за да преминават телесните течности в горната част на тялото ви. Освен това участниците ще живеят в една стая по време на експеримента и храненето, миенето, взимането на душ, ходенето до тоалетна и всички ежедневни активности ще се случват в легнало положение. Екипът от учени ще следи стриктно дали участниците няма да станат или да си повдигнат главата.  

    И все пак, ако някой е решил да се жертва в името на науката, поне ще му бъде заплатено и със сигурност ще допринесе за подобряването на човешкия престой в космоса в бъдеще. 

    Източник на снимката: Германски аерокосмически център (DLR)

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0