• Изследването на Космоса и бъдещето на човека в него ще се обсъждат на Yuri's night - Sofia 2019

    Изследването на Космоса и бъдещето на човека в него ще се обсъждат на Yuri's night - Sofia 2019

    Дискусията ще се проведе на 12 април – Международния ден на космонавтиката, в НДК

    Изследването на Космоса и бъдещето на човека в него ще се обсъждат на Yuri's night - Sofia 2019

    На 12 април 1961 Юрий Гагарин става първият човек, който лети в Космоса, и най-известният човек на Земята. На тази дата след няколко дни за втори път у нас ще се проведе Yuri's night 2019. Лекторите, участващи в събитието, ще запознаят публиката с настоящите предизвикателства пред изследването на Космоса и вълнуващото бъдеще на човека в него. Пред публиката ще говори Тихомир Димитров, който е специалист по космически науки, завършил космическа програма в NASA със сътрудничеството на Международен Космически Университет, и настоящ лектор в планетариума на детски научен център “Музейко”.

    Другият лектор е Гергана Райжекова - координатор на космическия учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkey за България. Космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите.

    Владимир Лютов също ще се включи в дискусията - той има две магистърски степени, свързани с химията, член е на “Съюза на химиците в България” и понастоящем работи като електрохимик в БАН.

    За музикалната селекция по време на събитието ще се погрижи Sam de Groove. Входът е свободен. Yuri`s night – Sofia 2019 е част от групата събития в чест на Юрий Гагарин, които се провеждат по целия свят през април.

    Yuri`s night – Sofia 2019 Юрий Гагарин

    Оценка на новината

    5.00