• България ще бъде домакин на 42-ия годишен конгрес на европейските студенти по фармация

    България ще бъде домакин на 42-ия годишен конгрес на европейските студенти по фармация

    Конгресът ще се проведе между 22 и 28 април в София

    България ще бъде домакин на 42-ия годишен конгрес на европейските студенти по фармация

    Тази година България, и по-конкретно – Българската фармацевтична студентска асоциация (БФСА), беше избрана за домакин на 42-ия годишен конгрес на Европейската фармацевтична студентска асоциация (ЕФСА). Това е най-голямото от четирите ежегодни събития на ЕФСА – Годишен конгрес (Annual Congress), Летен университет (Summer University), Есенна асамблея (Autumn Assembly) и Отчетно събрание (Annual Reception).

    42-ият годишен конгрес ще се проведе между 22 и 28 април в Парк хотел „Витоша“, София. Темата на конгреса ще бъде „Хронични заболявания – сериозна заплаха за съвременния свят“. На конгреса ще присъстват близо 400 студенти и магистри по фармация от 37 европейски държави. Ще се включат също световно известни лектори и международни обучители, както и български преподаватели от водещите университети в страната.

    Участниците в събитието ще имат възможността да присъстват на разнородни сумпозиуми, както и да се включат в доброволчески здравни кампании и посещения във водещи фармацевтични компании и институции. Студентите по фармация ще могат и да обменят знания и опит с други свои колеги от  различни университети в цяла Европа.

    Домакинството на България и конкурентното представяне на конгреса ще допринесе за повишаване на имиджа както на студентите по фармация у нас, така и на  целия фармацевтичния сектор.

     

    Българската фармацевтична студентска асоциация годишен конгрес

    Оценка на новината

    0