• Руските часовници „Ракета“ и „Победа“ стъпват на българския пазар

    Руските часовници „Ракета“ и „Победа“ стъпват на българския пазар

    Производството на един от тези часовници включва труда на 103 специалисти и 8201 отделни ръчни операции

    Руските часовници „Ракета“ и „Победа“ стъпват на българския пазар

    От този месец известните руски марки „Ракета“ и „Победа“ вече са официално на българския пазар, съобщават представителите на двете марки за България. Двата руски бранда са разпознаваеми по уникалния си дизайн, посветен на различни постижения в историята на Русия и бившия СССР.

    Часовниците на марката „Ракета“  са с дългогодишна история и се произвеждат в една от най-старите фабрики в Русия, а именно в Петерхоф (Санкт Петербург). Фабриката е основана с указ на Петър Велики през 1721 г. и притежава най-голямата архивна колекция на дизайни за часовници в света. Самата марка „Ракета“  е създадена през 1961 г. в чест на първия космонавт в света Юри Гагарин.

    Фабриката се слави с производството на механизма “Raketa - Avtomat”, който присъства във всичките им модели часовници. Освен това, „Ракета“ произвеждат сами всяка част от часовниците си, до най-малките детайли, което в днешно време се среща изключително рядко. Такъв часовник се състои от поне 242 отделни компонента, като производството на един от тези часовници включва труда на 103 специалисти, и 8201 отделни ръчни операции.

    Друга отличителна черта на бранда е сътрудничеството по дизайна на различните им колекции с най-известните руски творци, танцьори, артисти и други бележити личности. Основните им колекции са: “Classic”, “Russian Code”, “Avant-garde”, “Copernicus”, “Yalta”, “Tupolev”, “Baikonur”, “Amphibia”, “Seaman”, “Premier”, “Polar”, “Submariner” и “Sukhoi”.

    Основните източници на вдъхновение за дизайнерите им са героични личности и големи постижения в руската история. Например моделът "Baikonur" има специални характеристики, необходими за космически пътувания, и е проектиран в сътрудничество с известния руски космонавт Сергей Крикалев. Фабриката си сътрудничи и с големите руски самолетни производители „Sukhoi” и „Tupolev” за разработването на часовници „Raketa” за пилоти.

    Красотата на руския балет е отразена в часовника „Premier” на марката „Ракета“, проектиран от танцьора на „Балшой театър“ - Артем Овчаренко. Филмовият режисьор Емир Кустурица е проектирал “Avant-garde” колекцията, в чест на стогодишнината на руското авангардно движение.

    Марката „Победа“ е създадена през 1945 г. в чест на победата на СССР във Втората световна война. Марката бързо набира популярност, като неин е първият часовник, пътувал в космоса. В чест на това постижение фабриката произвежда часовника “Pobeda First in Space”.

    За разлика от часовниците „Ракета“, всички часовници на „Победа“  имат кварцови механизми и отново се произвеждат във фабриката в Петерхоф. Дизайнът им е насочен към младежта, като те са с по-ярки цветове и раздвижени модели. Част от колекциите им са "Officer", "Ilyushin'', "Crimea'', "Mir", "Military'', "Classic'', “Vesna”, "Anthracite'', "First in space'', "Rodina", "Red 12'', "Russian Navy'' и "Russian Air Force''.

    Часовниците „Ракета“ и „Победа“ са подходящи за всеки, който желае да притежава нещо по-различно като аксесоар или харесва руската история и култура, изтъкват търговските им представители у нас. Моделите на двете марки са достъпни онлайн на сайта на официалния им вносител.

    Снимка: Часовници "Ракета" 

     

    руски часовници Ракета Победа

    Оценка на новината

    0