• Представят над 130 български научни проекта от 1 до 5 юли

  Представят над 130 български научни проекта от 1 до 5 юли

  Мащабното събитие се организира от Фонд „Научни изследвания” и ще се проведе в София

  Представят над 130 български научни проекта от 1 до 5 юли

  Фонд „Научни изследвания“ ще представи над 130 български научни проекта по време на „Седмица на бенефициентите на ФНИ“ от 1 до 5 юли в София, съобщиха от организацията. Всеки ден от седмицата ще се представят проекти от различни научни области. На 1 юли ще бъдат представени проекти в сферата на хуманитарните и обществените науки; на 2 юли интересуващите се ще могат да се осведомят за проектите в областта на физическите науки и науките за Земята; на 3 юли ще станат ясни новостите при химическите и селскостопански науки у нас; 4 юли е денят за математическите науки и информатиката, а 5 юли е посветен на медицината и биологията.  

  Целта на събитието е ръководителите на проекти от всички научни области, финансирани от Фонда в конкурсната сесия - 2017 г., да представят текущите резултати от изпълнението на първия етап на проекта. Представянията ще бъдат чрез 10 минутни доклади/презентации, последвани от 5 минути време за въпроси и дискусия.

  Фонд „Научни изследвания“ (ФНИ) е основен национален инструмент за подпомагане на научни изследвания и стимулиране на млади учени чрез финансиране на проекти в различни научни направления. С тази своя функция той играе основна роля за развитието на науката в България, напомнят от организацията.

  Повече информация за представянето на резултатите и локацията на събитията може да бъде открита на уебсайта на фонд „Научни изследвания“: https://www.fni.bg/?q=node/938.

  наука проекти млади учени Фонд „Научни изследвания“

  Оценка на новината

  0