• Отворено е кандидатстването за „Сайт на годината”

    Отворено е кандидатстването за „Сайт на годината”

    В уеб конкурса вече има и категория за иновативни проекти в области като виртуалната реалност и изкуствения интелект

    Отворено е кандидатстването за „Сайт на годината”

    Започна кандидатстването за новото издание на конкурса "Сайт на годината”. Всеки участник има възможност да се регистрира в до две от общо единадесетте категории на състезанието. Единственият български конкурс за уебсайтове се организира от “Фондация за активно развитие на уеб“ и има за цел да открои постиженията на интернет бранша у нас и да представи най-интересните проекти в него, съобщават организаторите. Записването за участие е отворено до 10 октомври.

    Тазгодишното издание на конкурса „Сайт на годината” за първи път ще оценява и чуждоезикови проекти, създадени от българи. Друга ключова новост е добавянето на категория за иновативни проекти в области като изкуствен интелект, виртуална реалност, отворени данни, и др. Останалите категории включват: сайтове на фирми, на институции и физически лица, както и интернет страници на каузи. Отделено е и специално място на мобилните приложения, блоговете и електронните магазини.

    “Силният интерес към миналогодишното издание на конкурса и големият брой участници показват, че в България има нужда от такова състезание, което да отличава най-интересните и качествени проекти в сектора. Радвам се, че общността подкрепя инициативата и съм уверена, че добавянето на новите категории тази година ще направи конкурса още по-интересен” - споделя Жюстин Томс, основател на "Сайт на годината".

    Всички участващи проекти ще бъдат разгледани и оценени от жури, обединяващо над 30 експерти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг от цялата страна. Журито ще даде и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда. Награждаването ще се проведе на официална церемония в началото на октомври.

     

     

    Подходящи етикети (тагове): , ,

    Сайт на годината уеб конкурс Жюстин Томс

    Оценка на новината

    0