• Кои са петте топ круизни дестинации за 2019 година?

    Кои са петте топ круизни дестинации за 2019 година?

    Най-популярната круизна дестинация за настоящата година ще ви отведe на речен круиз до Авиньон, Франция

    Кои са петте топ круизни дестинации за 2019 година?

    През 2018 година круизният туризъм беше оцене на повече от 45.6 милиарда долара, а през 2019 година се очаква 30 милиона пътници да пътуват с круизни кораби, сочи доклад на Международната асоциация на круизните линии, цитиран от сайта CNBC Make it.

    Независимо дали ще поемете на круиз за първи път или пък сте ветеран в сферата, избирането на дестинация за пътуването може да е доста трудно, защото има толкова много варианти.

    За да помогне на любителите на круизите да изберат мечтания маршрут, уебсайтът за круизен туризъм Cruise Critic оповести годишната си класация за топ круизни дестинации, която се базират на хиляди отзиви от клиенти, получени през последната година.

    Карибите винаги са обирали овациите на почитателите на круизите, но тази година по-голяма популярност придобиха не толкова познати дестинации, пише Колин Макданиел, главен редактор на Cruise Critic.

    Най-популярната круизна дестинация за 2019 година отвежда на речен круиз в Авиньон, Франция – градче, намиращо се в сърцето на Прованс. Дестинацията получи най-висок рейтинг от круизни пътешественици по целия свят.

    Авиньон, който се намира на левия бряг на река Рона и има население от по-малко от 100 000 души, беше обявен и за най-добрата европейска дестинация за речни круизи от авторитетния сайт Cruise Critic.

    Ето ги и най-популярните круизни дестинации по света, според Cruise Critic.

    1. Авиньон, Франция

    Този странен малък френски град се превърна в популярна спирка по маршрутите на река Рона през годините. Дестинацията е идеалната точка за достъп до прочутата винарска област Châteauneuf-du-Pape. Любителите на историята ще бъдат впечатлени и от факта, че там се е помещавала папската резиденция през 14-ти век. Авиньон е на около час път с кола от Марсилия – където се намира най-близкото международно летище.

    2. Бора Бора

    Този малък южен тихоокеански остров северозападно от Таити е популярна дестинация за прекарващите меден месец, както и за почитателите на плуването със шнорхел, за водолазите, и разбира се, за тези, които просто искат да се отпуснат на плажа. Добрата на новина за пътуващите на круиз до Бора Бора, който се смята за най-романтичното и райско кътче на света, е, че е по-евтино да посетят острова по море, отколкото да отидат там на почивка. Повечето кораби обикновено остават в пристанището повече от един ден. 

    3. Глетчер Бей, Аляска

    Въпреки че круизните кораби, които посещават залива Глетчер Бей, никога не спират на пристанището, те пътуват през Националния парк Глетчер Бей, като пред очите на туристите се разкрива невероятна гледка към ледниците, фиордите и дивата природа на националния парк.

    4. Виена, Австрия

    Като столица и най-голям град в Австрия, Виена винаги е била популярно място за тези, които плават по река Дунав. Пътниците са привлечени от историческите дворци в града, невероятната архитектура, сметановите торти и Щраусовите валсове. Повечето круизи включват нощувка в града, така че желаещите могат да се насладят на нощния живот в европейската столица.

    5. Сингапур

    Този остров-град се изгради като своеобразен  оазис в Югоизточна Азия, и се превърна в популярна туристическа дестинация през годините. Сингапур е смятан за най-чистия и зелен мегаполис в Азия, а освен това е и една от най-богатите държави в света с най-натовареното пристанище. Освен с ниската престъпност, островът привлича с уникалната си архитектурна и културна пъстрота.

    туризъм круизи топ дестинации

    Оценка на новината

    0