• Marc Cain се отказва от ценните кожи в модата

    Marc Cain се отказва от ценните кожи в модата

    Повече от 1000 световни модни компании вече са търговци без ценни кожи  

    Marc Cain се отказва от ценните кожи в модата

    Модната компания Marc Cain се присъедини към глобалната етична програма Fur Free Retailer ("Търговец без ценни кожи"), съобщиха от международната организация за защита на животните FOUR PAWS, представител на програмата.

    Въпреки че компанията Marc Cain, която търгува в 34 държави (между които и България), не е продавала стоки с естествени кожи с косъм от 2016 г., присъединяването й към тази инициатива за мода, подчертава категоричната позиция на бранда срещу козината, изтъкват от организацията FOUR PAWS. 

    „Ние сме убедени, че защитата на околната среда и устойчивото развитие започват от самите нас. Важно е да се стремим към икономически успех в хармония с хора, животни и природа. В Marc Cain синтетичните кожи с косъм от високо качество са били неразделна част от нашите колекции през много модни сезони, затова с удоволствие се присъединяваме към програмата Fur Free Retailer, за да подчертаем още повече нашата ангажираност към тази важна кауза“ – обяснява Франк Райнхолд, управляващ директор на Marc Cain. 

    „Все повече и повече марки се присъединяват към световното движение за мода без ценни кожи и така се отнасят с уважение към желанието на своите клиенти да употребяват стоки, произведени без жестокост“, отбеляза Томас Пайч, експерт по диви животни във FOUR PAWS 

    "Убиването на животни заради кожата им няма оправдание в XXI век. Ние не сме принудени да живеем като предците си и да се обличаме с животински кожи, за да не замръзнем през зимата. Радвам се, че с включването към програмата на все повече модни брандове и компании, можем да отхвърлим някои напълно ненужни системи за насилие и да живеем по-устойчиво и по-етично. Ще бъде чудесно ако и българската мода последва този пример", посочва Петя Алтимирска от КАЖИ - член на международната коалиция Fur Free Alliance, е представител на програмата "Търговец без ценни кожи" в България.

    Модни компании, марки и дизайнери, които се присъединяват към програмата, подписват писмена декларация, че няма да използват естествена кожа с косъм. Над 1000 модни компании в момента са регистрирани като търговци без ценни кожи. През май 2019 г. Prada се присъедини към програмата, следвайки известни модни марки като Gucci, H&M, Mango, Zara, C&A, The Otto Group, Esprit и Zalando.

    естествена кожа Marc Cain Fur Free Retailer Търговец без ценни кожи FOUR PAWS КАЖИ

    Оценка на новината

    0