• Световни компании ще демонстрират „Зелена химия“ на ЕСЕН 2019

    Световни компании ще демонстрират „Зелена химия“ на ЕСЕН 2019

    Международната специализирана изложба „Енеко“, която  се провежда в рамките на Пловдивския панаир, представя  най-новото от „зелената икономика“ - екология, безопасна  химия, чисти води

    Световни компании ще демонстрират „Зелена химия“ на ЕСЕН 2019

    Как химическата индустрия работи по „зелени стандарти“ ще демонстрират няколко световни компании на Международния технически панаир от 23 до 28 септември в Пловдив, информират от Българската търговско-промишлена палата. Те са част от експозицията на Беларус - един от глобалните лидери в бранша, който нарежда страната сред първенците в Европа.

    Един от най-големите производители на автомобилни гуми в света гостува с най-новите изделия от своя асортимент, обхващащ 70 модела в над 300 размера с различно предназначение - основно за селскостопански машини и транспортни средства. Друга фирма-лидер във внедряването на екологично чисти технологии, пък ще предложи минерални торове, познати в над 20 държави. 

    Различни видове фибростъкло, които се използват в автомобили и яхти, в строителството и в други отрасли, ще презентира един от водещите световни производители. Предприятието е известно също със стъкловлакно и стъклотекстил, издържащ на температура над 1800 градуса.

    Смазки за мотори, турбини, зъбни колела и други механизми, работещи при температура от минус 40°С до плюс 120ºС, са най-интересните експонати на известен химически концерн. Една от неговите фирми ще представи и моделиращи продукти за отливане на детайли със сложна форма, восъци с различно приложение, масла за защита от корозия, парафинови емулсии, овлажняващи и охлаждащи вещества. Полиетилен, синтетични влакна, продукти на органичния синтез, горива, смазочни масла, битуми и други изделия ще има на щанда на голяма нефтопреработваща компания .

    Фирмите от Беларус са сред участниците в Международната специализирана изложба „Енеко“, която  представя най-новото от „зелената икономика“ - екология, безопасна  химия, чисти води. Основен акцент в нея са иновациите за намаляване на енергийните разходи в индустрията и бита, за ограничаване на вредните въздействия върху околната среда, за качество и безопасност на химическите продукти, за пречистване на водата.

    „Енеко“ се провежда в рамките на Международен панаир "Пловдив" заедно с още четири специализирани изложби, показващи новости от автомобилната индустрия, машиностроенето, роботиката и автоматизацията, строителството, електротехниката, информационните и дигиталните технологии. Очаква се над 700 компании и повече от 30 000 посетители специалисти от страната и чужбина да се включат в най-голямата среща на бизнеса в България. 

    международен панаир Пловдив зелена химия Беларус Ене

    Оценка на новината

    0