• Пловдив с „Дефиле на младото вино“ през ноември

    Пловдив с „Дефиле на младото вино“ през ноември

    Единайсетото издание на фестивала ще се проведе в дните 15, 16 и 17 ноември

    Пловдив с „Дефиле на младото вино“ през ноември

    Пловдивският фестивал „Дефиле на младото вино“ ще се проведе за единайсети път тази година. Събитието ще се състои в дните 15, 16 и 17 ноември. Атрактивният фест е сред най-мащабните туристически събития в Пловдив, като подкрепя и популяризира българското винопроизводство и традиционната българска храна.

    За поредна година организаторите от „Съвет по туризъм – Пловдив“ подготвят богата съпътстваща програма през цялата седмица от 11 до 17 ноември, която ще премине под мотото „Дни на младото вино“ .

    Началото на фестивала с над 10 годишна традиция  е поставено с участието на 16 български изби в 6 възрожденски къщи в Стария град на Пловдив през 2009 година. Десет години по-късно празникът дава възможност на пловдивчани и гости на града от над 50 държави от целия свят да се докоснат до историята и културата на Пловдив, опитвайки вкуса на вина от цяла България, изтъкват организаторите на събитието. Броят на участниците в юбилейното издание през 2018 г. е над 45, локациите в Стария град са вече над 12, а посетителите достигнаха 23 000 души.

    И тази година, на 15 ноември, началото на фестивала ще бъде поставено от колоритното Дионисиево шествие, което ще поеме от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия

    Посетителите ще могат да си закупуват жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации.

     

    Пловдив Дефиле на младото вино дегустация

    Оценка на новината

    0