• Програма "Космически Предизвикателства" ще подготвя нови кадети

  Програма "Космически Предизвикателства" ще подготвя нови кадети

  За десетото юбилейно издание на инициативата у нас ще дойдат водещи експерти от Американската космическа агенция NASA, Европейската космическа агенция ESA, Масачузетския технологичен институт, и други престижни организации

  Програма "Космически Предизвикателства" ще подготвя нови кадети

  Десетото юбилейно издание на най-голямата образователна програма за космически технологии и изследвания в България - "Космически Предизвикателства", започва на 2 септември. Програмата позволява на младежи между 16 и 26-годишна възраст да получат безценни практически знания и опит в перспективни области като космическо инженерство, астрофизика, космическа медицина и биотехнологии, космически науки и технологично предприемачество, уточняват организаторите. Участниците ще имат възможността да разработят свой собствен прототип на базата на истински наносателит.

  Техни ментори в предизвикателството ще бъдат инженери от българската сателитна компания „ЕндуроСат”, както и водещи експерти от организации като Американската космическа агенция NASA, Европейската космическа агенция ESA, Масачузетския технологичен институт MIT, Калифорнийският технологичен институт Caltech, Станфорд, и много други.

  В рамките на пет седмици кадетите ще трябва да проектират, построят и тестват полезен товар за сателит, който да бъде интегриран в сателит на „ЕндуроСат”. Освен техническата готовност на своя прототип и неговата приложимост, те ще трябва да подготвят и бизнес модел, който да защитят пред организаторите на Програмата и екипа на „ЕндуроСат”.

  "Космическите изследвания и свързаната с тях инфраструктура ще стават все по-важни за съвременния свят. Космическият сектор се развива с изключителна скорост и това ще доведе до мащабни промени в много индустрии през следващите десет години" - заяви по този повод Райчо Райчев, създател на „Космически предизвикателства“ и основател на „ЕндуроСат”.

  Остават броени дни за кандидатстване по Програмата на интернет адрес: https://www.spaceedu.net/signup/.

  „Космически предизвикателства“ е лидерска програма за космическо обучение, която включва лекции и презентации, разделени в тематични модули: космическо инженерство, увод в космически системи и технологии, космически приложения, анализ на космически мисии, увод в астрофизика и астрономия, изкуствен интелект (Al) и роботика, космическа медицина и биотехнологии, космическо предприемачество. Всеки модул включва работни упражнения и практики, както и специфични екипни проекти, които се се основават на цялата учебна програма. От космическите кадети се изисква да демонстрират своето мултидисциплинарно разбиране за космически науки, технологии и приложения. Над 75% от времето в Програмата е посветено на практически дейности по разработването на реален прототип на космическа система.

   

  Снимка: Space Challenges Program

  NASA Програма "Космически Предизвикателства" ESA наносателит космическо обучение

  Оценка на новината

  0