• Ще правят спортeн и СПА център край Бургаските минерални бани

    Ще правят спортeн и СПА център край Бургаските минерални бани

    Проектът на иновативния център, който е сред финалистите на „Черноморските Оскари”, предвижда изграждането на първата озонова кардио зона в Европа

    Ще правят спортeн и СПА център край Бургаските минерални бани

    В района на Бургаските минерални бани ще бъде изграден модерен спортен и СПА център. Проектът е един от финалистите на престижните „Черноморски Оскари”, съобщават организаторите на конкурса, който цели да популяризира добрите практики и успехите на Черноморския бизнес и туризъм.

    Комплексът край Бургас ще разполага с термална зона, простираща се върху 1000 квадратни метра площ, и ще включвва най-голямата сауна в България - за 100 човека за сауна инфузии; крио кабина и барокамера.

    Освен с обширната СПА зона за рехабилитация, спортно-възстановителният център, който ще се нарича "Олимпия Термал фитнес и СПА”, ще бъде оборудван с изключително модерен фитнес център, 3 минерални басейна, и ще предлага процедури в областите кинезитерапия, спортна медицина и лечебна гимнастика.

    Тук ще бъде и първата в Европа озонова кардио зона, а легловата база ще бъде предоставяна за международни фитнес лагери, уточняват хората, които стоят зад проекта. Консултанти по проекта са Германската сауна асоциация "Deutscher Sauna-Bund", лидерът в производство и проектиране на сауни и съоръжения "KLAFS Deuschland" и германската Кнайп асоциация "Kneipp Bund".

    Церемонията за петото издание на престижните Черноморски Оскари ще събере хотелиери, предприемачи, артисти, политици и журналисти на 30 август. Тази година специалните призове ще бъдат връчени в Арт комплекс „Анел” в Созопол. По време на раздаването на отличията титаните на родната сцена - Васил Петров, Силвия Кацарова и Панайот Панайотов, ще пеят на сцена върху скалите над морето.

    Ще бъде представена и социалната кампания на PR-агенция „ВИП Комюникейшън” за подпомагане на отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. В първия етап на кампанията бяха дарени средства на Ученическия парламент към професионална гимназия „А.С.Попов“ в София за заснемането на филма „ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ“. Той ще бъде излъчен и по време на събитието.

    спорт Бургаски минерални бани СПА център фитнес крио кабина барокамера сауна Олимпия Термал фитнес и СПА Созопол Арт комплекс "Анел"

    Оценка на новината

    5.00