• Българите купуват все повече дигитални устройства чрез eBay

    Българите купуват все повече дигитални устройства чрез eBay

    Над милион лева са инвестираните средства в мобилни телефони и аксесоари у нас само за три месеца

    Българите купуват все повече дигитални устройства чрез eBay

    Само за второто тримесечие на 2019 година от световната онлайн търговска платформа еBay отчитат, че българите са закупили над 380 електрически скутера. Точно преди ваканционния период над 2400 таблета и електронни книги са намерили новите си собственици в България. Към списъка с пазаруваните електронни джаджи, които се използват по време на ваканцията, все по често българите добавят и дронове. Само за месеците април-юни в български ръце са кацнали над 110 дрона, отчитат от еBay. Въпреки високата средна цена и нуждата от специални умения, дроновете си проправят път на българския пазар. За летните пътешествия активно са се купували фотоапарати, видеокамери и необходимите принадлежности за тях. Въпреки високите цени на техниката нашенци са похарчили над 425 000 лв за обективи и филтри, плюс повече от 88 000 лв. за видеокамери. В допълнение, за бинокли и телескопи българите са похарчили над 70 000 лв.

    Не е изненада, че най-продаваните джаджи на платформата за българския пазар са смартфоните. Българите са похарчили общо над 1 млн. лева за нови смартфони и аксесоари. Над 2000 нови смарт часовника също вече пътуват из страната. Завръща се иинтересът към добрия звук на път. Българите обичат музиката и са похарчили значителна сума за портативни аудио системи и слушалки, достигаща почти 160 000 лв.

    Макар и малко на брой - само 31, инвестициите в оборудване за виртуална реалност също будят интерес. Но технологичният скок не е само за забавление. Над 370 3D принтера са били закупени от нашенци през световната платформа за предходното тримесечие. Много често се те се внедряват в научна дейност или директно в производството на различни иновационни компании.

    смартфони 3D принтер eBay електрически скутер Дрон Арена дигитални устройства фотоапарати

    Оценка на новината

    0