• Започна „Операция „Жълти стотинки“ на VIVACOM

  Започна „Операция „Жълти стотинки“ на VIVACOM

  Тази година благотворителната инициатива ще набира средства в подкрепа на олимпийските ни отбори по природни науки

  Започна „Операция „Жълти стотинки“ на VIVACOM

  За девета поредна година започна най-голямата благотворителна инициатива на VIVACOM – Операция „Жълти стотинки“, съобщиха от телекома. Тази година събраните средствата ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). Те ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни и балкански състезания.

  С парите сдружението ще организира обучения, лабораторни занимания, специализирана подготовка по съответните научни дисциплини, ще осигури и необходимите лектори и  разработването на задачи – като целта е да се подкрепи доброто представяне на олимпийските надежди в природните науки.

  „Младите олимпийски надежди заслужават да инвестираме в техния талант и да ги насърчим по пътя към още медали, които прославят страната ни“, каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.

  Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP.

  VIVACOM, както и партньорските организации инвестират допълнително, като допълват набраната по време на кампанията сума. Инициативата ще продължи до 31.12.2019 г.

  „Операция “Жълти стотинки“ 2019 се осъществява в партньорство с Българския дарителски форум и с подкрепата на над 40 медии, фирми и организации. Посланици на кампанията са журналистът Ива Дойчинова и носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев, които подкрепят каузата.

  Vivacom благотворителна инициатива Операция "Жълти стотинки" Сдружение на олимпийските отбори по природни науки

  Оценка на новината

  0