• Първото отборно състезание по програмиране ще се проведе у нас

  Първото отборно състезание по програмиране ще се проведе у нас

  На 13 септември, по случай Международния ден на програмиста, глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt организира състезания по програмиране в София, Буенос Айрес, Воронеж, Вроцлав, Днипро, Ереван, Киев, Лондон, Лвов, Одеса, Рига, Санкт Петербург, Харков и Херсон

  Първото отборно състезание по програмиране ще се проведе у нас

  Първото по рода си отборно състезание по програмиране DataArt Proggy-Buggy, насочено към програмисти и ентусиасти, ще се проведе на 13 септември по случай Международния ден на програмиста. Инициативата се организира от глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt. Това няма да бъде дълго и скучно състезание, вместо това участниците от различни държави ще могат да демонстрират съобразителност и умения, докато се забавляват, обещават организаторите.

  Отборите ще решават задачите от състезанието в развойните центрове на DataArt в с градовете София, Буенос Айрес, Воронеж, Вроцлав, Днипро, Ереван, Киев, Лондон, Лвов, Одеса, Рига, Санкт Петербург, Харков и Херсон.

  Състезанието ще се проведе на английски език и ще се състои от 13 лесни задачи, които трябва да бъдат решени за 42 минути.

  Решението на всяка една от задачите е конзолно приложение, чийто сорс код трябва да бъде изпратен до верификационен сървър, използвайки някой от следните програмни езици: C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP, JavaScript.

  Отборът, който реши максимален брой задачи за най-кратко време, печели. Решенията ще бъдат проверявани автоматично на единен сървър, след което ще бъдат обявени победителите на глобално и локално ниво.

  Състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация, за да се формират отбори от по трима участника.

  Началото на състезанието ще бъде дадено в 18:00 ч. на 13 септември, а мястото на провеждането е бул. "Тодор Александров" 28, ет. 11, (конферентна зала на DataArt България).

  Повече информация може да бъде намерена във Facebook страницата на събитието. 

  програмиране безплатно отборно състезание DataArt

  Оценка на новината

  0