• Най-новите модели от Международното автомобилно изложение идват в София

    Най-новите модели от Международното автомобилно изложение идват в София

    Най-мащабното автомобилно събитие на годината – „Автомобилен салон София”, ще се проведе от 12 до 20 октомври в "Интер Експо Център"

    Най-новите модели от Международното автомобилно изложение идват в София

    Немалка част от премиерите и моделите на производителите, показани на най-голямото в света "Международно автомобилно изложение" във Франкфурт, пристигнат в София. Подготовката на „Автомобилен салон София” – най-мащабното автомобилно събитие у нас, вече върви с пълна сила, разкриват организаторите. Изложението ще се проведе от 12 до 20 октомври в "Интер Експо Център",

    Във Франкфурт Audi представи пред света няколко концепции, които в следващите години ще се превърнат в серийни модели. А у нас за пръв път ще бъде показан изцяло електрическият Audi e-tron, който има максималната мощност 408 к.с. и пробег с едно зареждане от над 400 км.

    В София идва цяла гама SUV меки хибриди с лицето на SQ5, SQ7 и SQ8. Подразделението Audi Sport ще бъде представено от RS5 и RS3, а до тях ще бъде и семейният А6 All road.

    Феновете на BMW в България ще видят за първи път изцяло електрическата спортна версия BMW i3S, новото поколение Серия 1 във вариант 120 d xDrive, спортната модификация на Серия 3 - M340i xDrive, и мега бързата лимузина фейслифт - M760i xDrive. В България идват и Серия 8 „Гран купе”, както и хитовото М8 купе; също така новото поколение Х5 и изцяло новият модел - Х7.

    Лайфстайл брандът MINI ще представи Clubman JCW, а освен него на салона в София ще пристигне и плъгин-хибрид на Countryman.

    За пръв път родните почитатели на Ford ще могат да видят Mondeo Hybrid по време на „Автосалон София”. Хибридният модел беше показан на щанда на Ford на изложението във Франкфурт заедно с цяла експозиция от електрифицирани модели под мотото – Go Electric. Автомобилът използва 4-цилиндров бензинов мотор 2.0 литра с 187 к.с., който е подпомаган от електромотор. Средният му разход е едва 4.2/100.

    Отново за първи път на салон ще бъде представен и Ford Kuga от ново поколение.  Почитателите на марката ще могат да видят и новия Ford Fiesta ST, както и Focus ST. За тези, които предпочитат семейната версия, но с по-малко конски сили и с приключенски дух, е Ford Focus Active

    Един от най-награждаваните автомобили в историята - Jaguar I-Pace, беше в центъра на вниманието по време на салона във Франкфурт. Моделът спечели над 70 престижни награди и е първият електрически модел в историята на компанията. Заедно с него JLR демонстрира електрическата си технология и визия за бъдещето.

    Център на вниманието на бранда Land Rover беше новото поколение Defender. На салона в София ще бъде представена лимитираната серия Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition. Топ версията е дело на Special Vehicle Operations и се задвижва от 5-литров двигател V8 с 550 к.с. и механичен компресор. Най-мощният Velar може да достигне скорост от 274 км/ч.

    Екологичният автомобил Honda CR-V беше един от акцентите на компанията по време на изложението във Франкфурт и пристига у нас за салона в София.

    И Mercedes ще има осезаемо присъствие и премиери в София. Почитателите му ще видят новото поколение A Клас с версията А200, също така спортната версия CLA 220 4M Coupe.

    Чешката компания Skoda е подготвила много изненади за почитателите си по време на „Автосалон София 2019”, издават организаторите. На щанда ще бъдат показани Fabia и Fabia Combi, изцяло новия модел Scala, семейната Octavia и Combi Scout. Специално за родното изложение идва премиерата на Superb Combi Scout, както и SUV моделите Karoq, Kamiq и Kodiaq, които присъстваха във Франкфурт. 

    У нас феновете на бързите коли на SEAT ще видят за пръв път бранда Cupra Tavascan Concept на салон. Премиера на щанда на изложението в София е кросоувърът Cupra Ateca, оборудван с 2.0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с., и със 7-степенна автоматична скоростна кутия.

    Първият изцяло електрически Opel Corsa беше показан по време на салона във Франкфурт и ще бъде на автосалона в София. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощност 134 к.с., а батерията му е с капацитет 50 кВтч. С едно зареждане електромобилът изминава до 330 км по WLTP.

    Компанията планира да представи официално в София и първия си плъгин-хибрид - Grandland X PHEV.

    На щанда на Opel ще бъдат изложени още Insignia GS, Grandland X, Crosland X, обновената Astra, както и представителят на лекотоварната гама Combo Life.

    електромобил ford Honda Mercedes AUDI Jaguar Международно автомобилно изложение Франкфурт Автомобилен салон София SEAT OPEL

    Оценка на новината

    0