• Българите запазват интереса си към почивки в Гърция

    Българите запазват интереса си към почивки в Гърция

    Желанието за почивка през лятото си остава и по всичко личи

    Българите запазват интереса си към почивки в Гърция

    Само 7% от хората, резервирали почивка в Гърция чрез наемане на частен имот преди кризата, са поискали да отменят или да сменят датата на резервацията си. Това става ясно от данни на платформа за споделяне на частни имоти за почивка Arendoo.bg. Любопитно е също, че независиомо от несигурността относно изискванията за пътувнаия до Гърция, доста потребителите на сайта правят резервации за месеците август и септември. Обемът на новите резервации не е голям и е около 10% от нормалното за този период на годината. Основно през платформата се търсят къщи на първа линия. Този тип настаняване се възприема като по-сигурнo и от гледна точка на санитраните и хигиенните условия.

    „Независимо от несигурността през последните седмици, данните показват, че хората не са променили сериозно навиците си. Желанието за почивка през лятото си остава и по всичко личи, че частните имоти се възприемат като по-добра алтернатива, защото позволяват да се спазват изискванията за социална изолация. В тях се избягва струпването на много хора на едно място или използването на обща вентилационна система с десетки други почиващи, характерно за големите хотели. Не на последно място климатът в Гърция в комбинация с чистия въздух и морската вода се възприемат като среда, която влияе благоприятно на здравето на летуващите“ – споделя Георги Иванов, управляващ директор в Arendoo.

    Arendoo.bg е бързо развиваща се платформа за споделяне на имоти и своеобразна общност от пътешественици, която съществува от няколко години и днес включва хиляди първокласни имоти в единадесет европейски страни, достъпни за наемане през лесен и интуитивен онлайн интерфейс. Сайтът е част от иновативната вълна на споделената икономика (т.нар. shared economy) и е сред най-популярните нейни представители в региона. Днес той включва над 20 000 членове от 23 държави. Най-търсени в него са вилите за почивка, но потребителите наемат също апартаменти и други типове недвижими имоти, както и отделни стаи. Регистрацията на имоти е напълно безплатна и се дължи такса само при успешно реализирана резервация. Нови имоти се публикуват на практика всеки ден.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00