• Мерцедес няма да води разговoри с Фетел засега

    Мерцедес няма да води разговoри с Фетел засега

    Уолф смята, че трябва да останат верни на принципите си

    Мерцедес няма да води разговoри с Фетел засега

    Берлин (dpa) - Шефът на на Mercedes Тото Уолф се отказа да преговаря със Себастиан Фетел, който ще остане без договор след сезона във Формула 1, след като Ферари няма да поднови договора му.

    "Ние сме лоялни към настоящите си пилоти и не искаме да започнем разговори в момент, когато сезонът дори не е започнал", каза Улф пред германските оператори RTL и ntv.

    Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън и Валтери Ботас са с договори с Mercedes до края на сезон 2020 и Уолф заяви, че първо ще разговаря с тях, преди евентуално да пристъпи към разширяване на сегашния си състав.

    Фетел, който има четири световни титли от времето си в Ред Бул, трябва да напусне Ферари след края на сезона, а преминаването му към Мерцедес, спечелил последните шест титли на конструкторите, изглежда е единствената му опция за топ отбор.

    "Би било чудесно от немска гледна точка", призна Уолф, "но трябва да останем верни на принципите си. Лоялността е важна и една от нашите ценности."

    Той отново похвали Фетел, като каза: „Познавам го като личност, той е много прям и притежава ценности, подобни на тези, които имам. Като спортист той е четирикратен световен шампион, така че няма нужда да се обсъжда надеждността му."

    Но Хамилтън е малко вероятно да си тръгне, защото не би имал никакви възможности. Не е ясно и дали едно партньорство Хамилтън-Фетел ще работи.

     

     

     

    Mercedes Хамилтън Фетел Формула 1

    Оценка на новината

    5.00