• Twitter последва примера на Facebook за премахване на публикации, които отричат Холокоста

    Twitter последва примера на Facebook за премахване на публикации, които отричат Холокоста

    Новината бе съобщена за първи път от Bloomberg.

    Twitter последва примера на Facebook за премахване на публикации, които отричат Холокоста

    Twitter потвърди, че ще започне да премахва публикации, които отричат ​​Холокоста, само два дни след като Facebook започна да прилага същата политика.

    „Ние категорично осъждаме антисемитизма и поведението с омраза няма абсолютно никакво място в нашата платформа“, заяви говорител на Twitter в изявление. „Ние също подкрепяме борбата срещу съдържание, което прославя или възхвалява исторически актове на насилие и геноцид, включително Холокоста.“

    Новината бе съобщена за първи път от Bloomberg. Политиката на Twitter за омразно поведение забранява позоваването на насилствени събития или опитите за отричане или омаловажаване на такива събития.

    Около 6 милиона евреи бяха систематично избивани от нацистка Германия по време на Холокоста, който започна през 1941 г. и завърши през 1945 г.

    Британският рапър Уайли бе забранен от Twitter през юли, след като публикува поредица от антисемитски туитове. Туитовете от разказа на Уайли твърдят, че евреите систематично експлоатират чернокожите музиканти. В един туит, който вече е изтрит, той сравнява евреите с Ку Клукс Клан.

    В понеделник Facebook обяви, че ще забрани съдържание, което „отрича или изкривява Холокоста“, като отменя предишната си политика. Компанията заяви, че е въвела промяната, след като е забелязала нарастване на антисемитизма.

    В интервю за подкаст през 2018 г. главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че Facebook не е премахнал съдържанието, отричащо Холокоста, защото трябва да позволява възможността потребителите да правят неволни грешки.

    „Не смятам, че умишлено грешат“, каза Зукърбърг по адрес на потребители, споделили този тип съдържание.

    Обявявайки промяната, Facebook каза: „Нашето решение се подкрепя от добре документирания ръст на антисемитизма в световен мащаб и тревожното ниво на невежество относно Холокоста, особено сред младите хора.“

     

     

    Twitter facebook постове туит Холокоста

    Оценка на новината

    0