• Илън Мъск с изявление за ваксините против COVID-19

    Илън Мъск с изявление за ваксините против COVID-19

    "Ще имаме толкова много ваксини, че няма да знаем какво да правим с тях."

    Илън Мъск с изявление за ваксините против COVID-19

    В интервю, публикувано в събота, изпълнителният директор на Axel Springer - Матиас Дьопфнер попита Илон Мъск за перспективите му за лятото на 2021 година.
    "Ще имаме толкова много ваксини, че няма да знаем какво да правим с тях. Повече ваксини, отколкото можем да използваме", каза Мъск пред Дьопфнер.

    Досега три различни ваксини показаха обещаващи резултати. През ноември Pfizer беше първият, който обяви, че ваксината му успешно е предотвратила COVID-19 в клинични изпитвания и компанията е подала заявление за спешно разрешение към FDA, което може да бъде издадено още на 10 декември. Moderna и AstraZeneca също следват този процес.На 10 декември ще бъде излъчено заседание на консултативния комитет на FDA, който ще даде препоръка относно ваксината. Той може да бъде разрешен още същият ден, като първите дози се разпределят 24 до 48 часа по-късно.

    През ноември Мъск написа в Туитър, че вероятно е имал "умерен случай на ковид" със симптоми на настинка и е трябвало да пропусне голямото стартиране на компанията си SpaceX на 15 ноември. Преди да си постави диагнозата COVID-19, Мъск прекарва месеци в чуруликания скептично за вируса. "Паниката от коронавирус е тъпа", написа той в Туитър на 6 март. Той прогнозира, че САЩ ще видят "близо до нула нови случаи" до април и заяви, че вирусът не е смъртоносен и децата са "по същество имунизирани".

    По време на интервюто Дьопфнер попита Мъск дали някой от възгледите му за коронавируса се е променило, откакто го има сам. - "Не, честно" - отговори той.

    По-рано тази година Мъск каза на журналистката Кара Суишър, че той и семейството му няма да използват ваксината, след като се появи такава. В интервю той каза, че смята, че „не е изложен на риск за COVID, нито пък децата ми“. Вместо това Мъск се застъпва за "естествен" път към стадния имунитет, вместо за блокиране. Съвсем наскоро в интервюто за Дьопфнер, Мъск каза, че тъй като "технологията на ваксините е с турбокомпресор", това може да доведе до потенциално откриване на лекарства за рак.

    Илън Мъск ваксини Covid-19

    Оценка на новината

    5.00