• Защо е време да инвестирате в акции на авиокомпании

    Защо е време да инвестирате в акции на авиокомпании

    Анализаторите от Deutsche Bank наскоро повишиха ценовите си цели и рейтинги.

    Защо е време да инвестирате в акции на авиокомпании

    Някои анализатори от Уолстрийт казват, че е време да добавите авиокомпании към портфолиото си сега, когато изглежда, че са преживели най-лошото от пандемията на коронавируса.

    "Търсенето в момента е между 40% до 45% от нивата си за 2019 г., като приходите ни са около 30%.", сподели главният служител по приходите на American Airlines - Васу Раджа.

    Американските (AAL) запаси са нараснали с 30% до момента и с 67% през последните шест месеца. В Delta (DAL) акциите са нараснали с 20% до момента и 75% през последните шест месеца. Юнайтед (UAL) е нараснал с 15% и 51% за същия период от време, докато Югозападът (LUV) е нараснал с 22% и 61%.

    American Airlines усеща ''полъха на възстановяване'' в реално време с увеличени резервации до дестинации за отдих, но предупреждава, че има още дълъг път.

    "Почти всеки ден виждаме, че търсенията за самолетни билети нарастват. Предизвикателството е, че не виждаме конверсии (покупки на билети) да нарастват с почти същата скорост и затова имаме чувството, че сме задържали търсенето, което е там."

    Уолстрийт също го вижда. Анализаторите от Deutsche Bank наскоро повишиха ценовите си цели и рейтинги от Hold to Buy на всички основни превозвачи, както и на Alaska Air (ALK), JetBlue (JBLU), хавайски (HA), Spirit (SAVE) и SkyWest (SKYW) .

    "Наблюдавахме многобройни случаи на задържане на търсенето на въздушни пътувания, особено около пиковите периоди и пиковите дни на пътуванията, подчертавайки нашето мнение, че потребителите искат да пътуват."

    Анализаторът на авиокомпанията Cowen - Хелейн Бекер сподели, че очаква тенденцията да се засили към Великден. 

    Авиокомпаниите планират начини за улавяне на пазарен дял, докато възстановяването нарасне. Това включва сделки като споразумението за споделяне на кодове American Airlines, обявено миналата седмица с JetBlue. Това ще добави повече от 30 дестинации към графика на американците, като същевременно ще позволи на авиокомпанията да контролира разходите. Васу Раджа обясни, че в исторически план американецът е извършвал 16 пътувания дневно между Ню Йорк и Чикаго, "не е изненадващо, че няма достатъчно търсене", каза той.

    Контролът на разходите остава стратегия за спасяване на живота на всички авиокомпании. American намалява среднодневното си изгаряне на пари до 30 милиона долара през последното тримесечие.

    „Вярваме, че няколко превозвачи могат да стигнат до безработица някъде през 2021 г., но повечето са на поне една година от устойчивата рентабилност, въпреки че не бихме се изненадали, ако някои успеят да донесат печалба по време на едно от сезонно по-силните тримесечия."

    акции Deutsche Bank Уолстрийт AAL DAL

    Оценка на новината

    5.00