• Малдивите ще предлагат на почиващите ваксини за Covid-19, за да съживят туризма

    Малдивите ще предлагат на почиващите ваксини за Covid-19, за да съживят туризма

    Към днешна дата около 53% от жителите на островната държава са получили първата доза от ваксината.

    Малдивите ще предлагат на почиващите ваксини за Covid-19, за да съживят туризма

    Малдивите скоро ще предложат ваксинации на посетителите при пристигането си като част от тройната си инициатива, насочена към съживяване на тежко засегнатия туристически сектор в страната, сподели в свое изявление министъра на туризма.

    Стратегията „3V“, която насърчава туристите да „посещават, ваксинират и почиват“, ще осигури „по-удобен“ начин за посещение на страната, каза Абдула Маусум.

    Понастоящем посетителите на Малдивите трябва да предоставят тест за отрицателна полимеразна верижна реакция (PCR) и доказателство за хотелска резервация, за да получат достъп. Маусум заяви, че Агенцията за защита на здравето на страната ще обяви съобщението за влизане без ограничения за ваксинирани пристигащи още тази седмица.

    Малдивите е силно зависима от своята туристическа индустрия държава. Около 67% от нейния брутен вътрешен продукт (БВП) се получава пряко и косвено от сектора на туризма.

    Към днешна дата около 53% от приблизително 530 000 жители на островната държава са получили първата си доза, според проследяването на ваксинацията на Reuters. Около 90% от туристическия персонал на фронтовата линия са получили първата си доза, добави Маусум.

    Маусум сподели, че страната е получила дарения за ваксини от Индия, Китай и схемата Covax на Световната здравна организация, която има за цел да гарантира, че ваксините са справедливо и справедливо разпределени. Малдивите също са поръчали допълнителни доставки от Сингапур.

    „Не мисля, че предлагането е проблем на Малдивите, защото населението ни е сравнително малко“, каза Маусум. „Квотата, която получаваме от различните организации и приятелски държави също ще помогне.“

    Маусум заяви, че туризмът е необходима стратегия, за да помогне на страната да постигне целта си от 1,5 милиона пристигащи туристи и 10 милиона нощувки през тази година.

    „Когато постигнем целта за тази година, все още ще имаме недостиг на това, от което се нуждае страната“, каза той. „Но все пак това е много по-добре, отколкото очаквахме в края на 2020 г.“

    Още тази година Малдивите получиха 350 000 пристигащи, тъй като летовниците - предимно от близката Индия - се възползват от ограничените изисквания за влизане в страната.

    туризъм ваксина Малдиви

    Оценка на новината

    5.00