• Съюзът на пивоварите показа модерния дух на бирата

    Съюзът на пивоварите показа модерния дух на бирата

    Необятният свят на кехлибарената напитка, беше представен на елегантно дамско парти под наслов "LOVE BEER".

    Съюзът на пивоварите показа модерния дух на бирата

    Съюзът на пивоварите в България (СПБ) организира стилно бирено парти, за да покаже най-изкусителните и изящни нотки на бирата. Биреното парти беше организирано по повод първата по рода си информационна кампания LOVE BEER и събра на едно място представителки на нежния пол от медиите, спорта, бизнеса и шоубизнеса. Сред изтъкнатите гостенки на бирения купон бяха двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева, телевизионната водеща Деси Банова, актрисите Йоанна Темелкова и Силвия Петкова, както и д-р Донка Байкова – професор по хранене и диететика.


    Единствения джентълмен, който присъстваше на официалното събитие беше един от най-утвърдените експерти-пивовари в България – Атанас Атанасов. Той се нагърби с нелеката задача да изтъкне качествата на бирата пред присъстващите дами и да ги запознае с правилата на бирената култура. Водещата на събитието – Гери Турийска, разказа любопитни факти за кехлибареното пиво пред елегантната аудитория, под формата на завладяващ разказ за историята на „течното злато”. Заедно с гостите на събитието, водещата разби стереотипите, че бирата е „мъжка напитка”.


    Атанас Атанасов разказа на заинтересованите дами за дегустацията на пиво и представи специфична информация за съставките на напитката и нейните качества. Любопитен за дамите се оказа фактът, че благодарение на малца, бирената мая и хмела, бирата съдържа много витамини и антиоксиданти, които надхвърлят тези в някои плодове и зеленчуци.
    Той разказа и за ползите от бирената мая, които не са много широко известни. Освен за разкрасяване, бирената мая помага и за разграждане на въглехидрати, белтъчини и мазнини. Оказва се, че дамите не бива да се притесняват и за теглото си - в 100мл. светла бира се съдържат само 46 калории. Специалистите съветват, след тежки физически натоварвания и тренировки, да се пие по 1 чаша бира. Тя помага за по-бързото възстановяване на водния и електролитен баланс на организма.


    По време на събитието изпълнителният директор и член на УС на СПБ Ивана Радомирова сподели повече и за кампанията LOVE BEER: „Инициативата е част от общоевропейските ни проекти с Пивоварите на Европа и Съюза на пивоварите в България за популяризиране на бирената култура и мястото на пивото в балансирания и активен начин на живот. Кампанията има за цел да покаже в нова светлина и по креативен начин качествата и спецификите на категорията като модерна, натурална, нискокалорична и подходяща не само за мъжете, но и за жените напитка. Неслучайно проектът е с романтичното име LOVE BEER, тъй като търси емоцията и насладата от опознаване на света на пивото именно през погледа на нас - съвременните дами. Жените, които се чувстват свободни да направят своя избор, без да робуват на старомодни клишета и стереотипи, а избират да правят това, което те самите искат, харесват и обичат.“

     

    Съюз на пивоварите бира LOVE BEER

    Оценка на новината

    0