• Малкия и среден бизнес усещат сериозни загуби, заради гръцката блокада

    Малкия и среден бизнес усещат сериозни загуби, заради гръцката блокада

    Тази позиция изрази Пламен Грозданов, изпълнителен директор на Съюз "Произведено в България", пред БНР. Той определи загубите на малкия и средния бизнес от блокадите като много значителни.

    Малкия и среден бизнес усещат сериозни загуби, заради гръцката блокада

    Все още не можем да теглим чертата след блокадите на границата. Трябва много активно да се работи по двустранна линия, за да няма рецидиви на ситуацията, а в ЕС този въпрос трябва да се поставя активно. Тази позиция изрази Пламен Грозданов, изпълнителен директор на Съюз "Произведено в България", пред БНР.

    Той определи загубите на малкия и средния бизнес от блокадите като много значителни.

    "Ударът беше насочен към граница на страна-членка на ЕС, за гръцкото правителство това бе вид послание", коментира още Грозданов. Той нарече случилото се безобразие, минаващо всякакви граници на добросъседството.

    Според Пламен Грозданов европейското законодателство дава много възможности за подпомагане на малкия и средния бизнес, но това зависи от финансовите възможности на страната.

    Запитан за призива да се бойкотира гръцкия туризъм като ответна реакция на граничните блокади, Грозданов каза, че това е емоционална реакция и не вярва нещо да излезе от това. Хотелиерите ни трябва да създадат такива условия в курортите, които да са близки или равни на гръцките, заяви още Грозданов.

    малък бизнес среден бизнес гръцка блокада загуби при малкия и среден бизнес

    Оценка на новината

    0