• Бизнес климатът у нас е по-добър от този в Русия

    Бизнес климатът у нас е по-добър от този в Русия

    Оказа се, че България е една от най-добрите места за правене на бизнес. Условията за правене на бизнес у нас са по-добри от тези в Русия и Южна Корея.

    Бизнес климатът у нас е по-добър от този в Русия

    Оказа се, че България е една от най-добрите места за правене на бизнес. Условията за правене на бизнес у нас са по-добри от тези в Русия и Южна Корея. Според класацията на FM Global за 2016 г., в която участват общо 130 държави, страната ни се класира на 72-ро място. След България се подреждат Черна гора, Южна Корея и Руската федерация, а пред нас се нареждат Казахстан, Сенегал, Аржентина, Йордания, Гърция и Китай.

    В топ 6 влизат само страни от Европа. За определянето на местата, които заемат, държавите са подредени на базата на няколко основни индикатора - брутният вътрешен продукт (БВП) на глава от населението, политическият риск в страните и зависимостта им от цената на петрола.

    Последна в класацията е Венецуела. Преди време държавата имаше огромни икономически проблеми, дори властите бяха задължени да въведат кратка работна седмица, за да могат да пестят ток.

    България бизнес русия Китай Гърция БВП Венецуела Брутен вътрешен продукт Южна Корея Черна Гора Руската федерация Казахстан Сенегал Аржентина Йордания FM Global

    Оценка на новината

    0