• До седмици стартира 10-та сесия на Националния иновационен фонд

    До седмици стартира 10-та сесия на Националния иновационен фонд

    Със старта на новата сесия на фонда започва и набирането на проекти за научно-развойна и иновационна дейност на малкия и среден бизнес

    До седмици стартира 10-та сесия на Националния иновационен фонд

    До седмици стартира набирането на проекти за научно развойната и иновационната дейност, които държавата да подкрепи в рамките на Десетата сесия на националния иновационен фонд. Това обяви директорът на агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия - д-р Бойко Таков, по време на откриването на черноморския форум „Дигиталният свят – днес и утре“. В събитието участваха над 70 български фирми.

    До момента над 450 такива проекта са били финансирани с общо 55 млн. лв, стана ясно по време на конференцията. За Националния иновационен фонд (НИФ) отговоря Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Фондът осигурява безвъзмездна финансова помощ за проекти за научно развойната и иновационната дейност. Всеки бенефициент може да получи до 500 хил. лв., като средствата са изцяло национални и се отпускат като държавна помощ.

    „Искам да подчертая и активността на бизнеса, що се отнася до имплементирането на нови технологии. Още не сме стартирали кандидатстването по ваучерната схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии на микро, малки и средни предприятия, а вече имаме по няколко запитвания на седмица“, каза още Бойко Таков. Одобрените бенефициенти ще могат да използват средствата за създаване на уебсайтове, повишаване на кибер сигурността, дигитален маркетинг, и други.

    Над 70 български фирми взеха участие в конференцията, насочваща общественото внимание към цифровизацията и нейната роля за повишаване на производителността и конкурентоспособността на предприятията.

    Снимка: Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

    малък бизнес иновации Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и с

    Оценка на новината

    0