• БАКБ създава Фонд в подкрепа на предприемачите

    БАКБ създава Фонд в подкрепа на предприемачите

    Фондът има интерес към инвестиции в бързоразвиващи се български компании от ИТ сектора

    БАКБ създава Фонд в подкрепа на предприемачите

    Българо-американската кредитна банка създава Ай Ди Ес Фонд, който ще подкрепя малкия и среден бизнес в България. Новото дружество е 100% собственост на банката и ще финансира малки и средни компании на територията на цяла България, ще инвестира в бизнеси в ранен етап на развитие и такива във фаза на растеж, съобщиха от финансовата институция.

    Целевата група от предприятия, в които Ай Ди Ес Фонд има интерес да инвестира, включва бързоразвиващи се български компании в областта на ИТ - електронни магазини, фирми за онлайн търговия, софтуерни компании, компании за дигитални услуги и други, които са в период на растеж и имат потенциал за завоюване на водеща пазарна позиция, както в България, така и в региона.

    Фондът ще предоставя подкрепа под формата на инструменти за дългово финансиране, гаранции, стандартно финансиране, придобиване на дялове с възможност за обратно изкупуване, и др. Рамките на целевите инвестиции са гъвкави, а при нужда от финансиране на стойност над 1 млн. лв., могат да бъдат включени и стратегически партньори.

    „Основната цел на Фонда е да идентифицира и инвестира в локални компании, насочени към иновативни, дигитални решения за бизнеса. Ще работим за създаването на цялостна екосистема, подпомагаща и ускоряваща растежа на компаниите от малкия и среден сегмент. Ние вярваме, че заедно можем да създадем необходимите условия за благоприятно развитие на българското предприемачество!“, каза Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на БАКБ, по време на официалното представяне на стратегията на Фонда.

    Малък и среден бизнес IT Информационни технологии Ай Ди Ес Фонд Българо-американска кредитна банка БАКБ

    Оценка на новината

    0