• Фирми от над 20 общини могат да финансират ERP системи с евросредства

    Фирми от над 20 общини могат да финансират ERP системи с евросредства

    Средствата, които се отпускат за малкия и среден бизнес по линия на на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, могат да се използват за технологично обновление, внедряване и сертифициране на стандарти, внедряване на ИКТ системи за управление на бизнеса (ERP системи), разработване или внедряване на иновации

    Фирми от над 20 общини могат да финансират ERP системи с евросредства

    Фирми от над 20 малки общини в България имат възможността да финансират внедряването на ERP системи със средства от Европейския съюз, отпускани в рамките на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК), напомнят от софтуерната компания "Тим ВИЖЪН България". От компанията изтъкват, че разполагат с дългогодишен опит и експертиза в областта на внедряването на ERP системи с европейско финансиране. Малките и средни предприятия, развиващи дейност на територията на определени общини, могат да получат 90% безвъзмездно финансиране за реализация на своите проекти. Средствата могат да се използват също така за технологично обновление, внедряване и сертифициране на стандарти, разработване или внедряване на иновации.

    За финансиране все още могат да кандидатстват малки и средни фирми от общините Балчик, Генерал Тошево, Куклен, Асеновград, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Белово, Септември, Велинград, Радомир, Земен, Марица, Свиленград, Ардино, Джебел, Долни Чифлик, Бяла, Поморие, Белене, Никопол, Дряново и Трявна.

    Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“  предоставя възможност на компаниите от още пет общини да кандидатстват за средства, предназначени за закупуване на оборудване и повишаване на производствения капацитет.

     

     

    ERP Enterprise Resource Planning система за управление на бизнеса ОПИК Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособно

    Оценка на новината

    0