• Джон Луис вероятно ще затвори някои от своите магазини за постоянно

    Джон Луис вероятно ще затвори някои от своите магазини за постоянно

    Генералният мениджър предупреди за трудна година още преди кризата с коронавируса

    Джон Луис вероятно ще затвори някои от своите магазини за постоянноJohn Lewis аnd Partners

    Стана ясно, че главното управление на Джон Луис започна дискусии относно това кои физически магазини трябва да оставят вратите си затворени за постоянно, след като ограниченията, породени коронавируса приключат.

    Източници, близки до търговеца и служителите му, заявиха, че е „много малко вероятно“ всички 50 магазина да отворят отново, тъй като компанията се бори за своето бъдеще.

    Дам Шарън Уайт, новият председател на Джон Луис и Партньори и нейният екип бяха готови да се обърнат към анализаторите в Ситито в сряда, за да ги уведомят за актуалните резултати на компанията през последната седмица. JLP включва и Waitrose, който се справи по-добре по време на блокирането, защото остана отворен.

    Въпреки това, в резултат на голямото увеличение на онлайн операциите, се водят дискусии за това дали ще бъде финансово изгодно да се отворят физическите магазини отново.

    През последните години някои от магазините на Waitrose бяха затворени.

    Анализаторът на търговците на дребно Ричард Хайман каза: „Има ли смисъл Джон Луис да затвори някои от магазините си? Абсолютно да. Никой не иска да види как хората губят работата си, но това е, което ще се случи, тъй като реалността е за пазара като цяло, онлайн дялът за Джон Луис става все по-голям и по-голям.“

    Той каза, че 30% от всички продажби на дребно вече са онлайн, добавяйки, че „за Джон Луис този брой е бил по-малък от 50 процента преди Covid-19, а е 100 на сто“.

    Г-н Хайман каза: „Реалността е, че търговията на дребно, в която всички ние се движим, означава, че всеки търговец на дребно се нуждае от по-малко магазини, отколкото преди, включително Джон Луис, и ако не се справи с този проблем, поставя в опасност останалата част от бизнеса.“

    Малко след установяване на партньорство с Джон Луис по-рано тази година, Дам Шарон предупреди, че компанията е изправена пред най-предизвикателния период в своята история.
    Тя добави през февруари, че е малко вероятно магазините да останат отворени без финансови подобрения.

    JLP казва в изявление: „Ние държим нашите имоти под непрекъснат контрол, за да гарантираме, че имаме достъчно на брой магазини, за да обслужваме добре нашите клиенти и да останем търговски жизнеспособни.

    „Рано е да се вземе решение, но както винаги всяко решение, което се взема, се прави с осигуряване на дългосрочна финансова устойчивост на партньорството и винаги винаги се съобщава на нашите партньори.“

    търговия на дребно коронавирус Джон Луис

    Оценка на новината

    0