• Brooks Brothers търси финансиране заради потенциален фалит, процесът на продажба продължава

    Brooks Brothers търси финансиране заради потенциален фалит, процесът на продажба продължава

    С много работници, осъществяващи бизнес от домовете си през последните няколко месеца или отстранени поради високата безработица, търсенето на бизнес облекло рязко спадна.

    Brooks Brothers търси финансиране заради потенциален фалит, процесът на продажба продължава
    • Brooks Brothers разговаря с банките за отпускане на финансиране заради евентуален фалит, който може да настъпи веднага след юли, съобщават запознати с въпроса, пред CNBC.
    • Търговецът продължава процеса на продажба, който стартира по-рано тази година, при голям интерес, но разговорите му за финансиране на евентуален фалит показват, че подаването на документи за съдебна защита е вариант, за който се подготвя.
    • Много от купувачите, които се интересуват от Brooks Brothers, биха предпочели да го закупят след обяваване на фалит.

    Brooks Brothers разговаря с банките за отпускане на финансиране заради евентуален фалит, който може да настъпи още през юли, тъй като пандемията на коронавирусът намали продажбите на най-стария търговец на дребно в САЩ.

    Brooks Brothers продължава процеса на продажба, който стартира по-рано тази година, при голям интерес и все още би могъл да проведе продажба, без да подаде заявление за фалит, казват тези хора. Разговорите му за така нареченото финансиране на длъжника, което би подпомогнало операциите му във фалит, показват, че един от вариантите, за които се подготвя, е да подаде иск за защита от съда.

    Търговецът на дребно все не е обявил от колко голям заем може да се нуждае от DIP, тъй като това ще зависи от това колко магазина се затварят при евентуално обявяване по несъстоятелност, казаха хората.

    Изпълнителният директор на Brooks Brothers Клаудио Дел Векио заяви пред The New York Times тази седмица, че макар да не е „нетърпелив“ да обмисли подаването на фалит на глава 11, той няма да го изключи.

    Брукс Брадърс, известен със своето превъзходно облекло, нарича себе си най-старият търговец на дрехи в страната. Тя, подобно на други търговци на дребно, е била смазана заради пандемията на коронавирус, която вече е довела J. Crew, Neiman Marcus и J.C. Penney до фалит.

    Много от тези търговци на дребно бяха принудени да затворят магазините, тъй като щатите издадоха заповеди за забрана на напускане на дома, за да ограничат разпространението на Covid-19, който е погубил около 1,9 милиона души в САЩ. С много работници, осъществяващи бизнес от домовете си през последните няколко месеца или отстранени от високата безработица, търсенето на бизнес облекло рязко спадна.

    По-рано Brooks Brothers нае инвестиционна банка P. J. Solomon, за да проучи продажба или фалит. И макар да има значителен интерес от потенциалните купувачи - привлечени от силната си марка - много от тях биха предпочели да закупят търговците на дребно от фалит, така че да могат да закупят по-малка част от отпечатъка на магазина му, казаха хората.

    Brooks Brothers има повече от 250 магазина в Северна Америка и 500 в целия свят.

    Говорител на Brooks Brothers заяви, че „в рамките на обичайния бизнес Brooks Brothers последователно проучва различни стратегически варианти за позициониране на компанията към растеж и успех“.

    Тя добави, че търговецът на дребно няма „нищо за обявяване в момента“.

     

    Brooks Brothers търговец на дребно J.C. Penney

    Оценка на новината

    0