• Председателят на Федералния резерв на САЩ предупреждава за „значителна несигурност“ относно възстановяването на малките предприятия

    Председателят на Федералния резерв на САЩ предупреждава за „значителна несигурност“ относно възстановяването на малките предприятия

    Той обърна внимание, че малките предприятия биват възпрепятствани от рецесията, която започна през февруари.

    Председателят на Федералния резерв на САЩ предупреждава за „значителна несигурност“ относно възстановяването на малките предприятия

    Председателят на Федералния резерв на САЩ предупреждава за „значителна несигурност“ относно възстановяванетокато твърди, че малките предприятия са изложени на риск.

    • Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл предупреди, че „има значителна несигурност относно времето и силата на възстановяването“.
    • Лидерът на централната банка направи забележки през първия ден от своите полугодишни отчети пред Конгреса.
    • Той обърна внимание, че малките предприятия биват възпрепятствани от рецесията, която започна през февруари.

    Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл предупреди във вторник за „значителна несигурност“ по отношение на темповете на икономическото възстановяване на САЩ и каза, че малките предприятия и американците с по-ниски доходи, както и малцинствата са изложени на риск.

    През първия ден от своите отчети за полуодието пред Конгреса, Пауъл каза на банковата комисия на Сената, че макар някои показатели да показват подобрение, все още има дълъг път, тъй като икономиката все още бавно се възстановява от пандемията на коронавируса.

    „Нивата на продукцията и заетостта остават далеч под нивата им от преди пандемията и остава значителна несигурност относно сроковете и силата на възстановяването“, каза той в подготвени забележки. „Голяма част от тази икономическа несигурност идва от несигурността относно болестта и ефектите от мерките за нейното овладяване. Докато обществеността не е уверена, че болестта се овладява, пълно възстановяване е малко вероятно. "

    Предупреждението по същество беше повторение на предупредителни забележки, които той направи миналата сряда след заседанието на Федералния комитет за отворен пазар, което може би е допринесло за рязката разпродажба на Уолстрийт на следващия ден.

    САЩ влязоха в рецесия през февруари, месец преди Световната здравна организация да обяви коронавируса за пандемия, според Националното бюро за икономически изследвания. През март и април се наблюдаваха безпрецедентни загуби на работни места, последвани от рязко увеличение през май, което съпровождаше големи печалби в продажбите на дребно и недвижимите имоти.

    Тъй като нацията беше затворена, Федералният резерв и Конгресът осигуриха безпрецедентни нива на парична и фискална подкрепа, които включват потенциал за трилиони долари в ликвидни и кредитни програми.

    Отбелязвайки силния отговор на политиката, Пауъл каза, че няколко области предизвикват безпокойство. Докладът за паричната политика на Фед отчете предизвикателствата пред малкия бизнес.

    „Пандемията представлява голям риск за малкия бизнес“, каза Пауъл. „Ако малкия или среден бизнес станат неплатежоспособни, защото икономиката се възстановява твърде бавно, ние губим повече от този бизнес. Тези бизнеси са сърцето на нашата икономика и често олицетворяват работата на поколенията. “

    В понеделник официално стартира програма за кредитиране на Main Street, която е насочена към подпомагане на по-малките фирми. Освен това централната банка също заяви в понеделник, че ще започне да купува индивидуални корпоративни облигации на базата на фондовите борси.

    Но Пауъл изрази продължаваща загриженост, че най-много страдат тези в долния край на скалата на доходите. Той на няколко пъти каза, че може да е необходима повече помощ и подчерта, че Федералният резерв няма способността да дава директни парични плащания на лица по начина, по който Конгресът може.

    „Домакинствата с ниски доходи са преживели най-резкия спад на заетостта, докато загубата на работни места на афро-американците, испанците и жените е по-голяма от тази на други групи“, каза той. „Ако не бъде ограничен и обърнат, спадът може да увеличи още повече пропуските в икономическото благополучие, така че дългото разширяване да постигне известен напредък в затварянето.“

    Както и в миналото, Пауъл подчерта, че Федералният резерв ще продължи да прави всичко възможно, за да подпомогне възстановяването

    .

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0