• Сенатът ще предостави допълнителна помощ за малкия бизнес

    Сенатът ще предостави допълнителна помощ за малкия бизнес

    Гласуването идва около седмица след като Камарата на представителите прие Закона за удължаване на ПЧП от 2021 г.

    Сенатът ще предостави допълнителна помощ за малкия бизнес

    Сенатът гласува за удължаване на Програмата за защита на администрацията на малкия бизнес само седмица преди изтичането му.

    Сенаторите гласуваха с 92 на 7 гласа за приемане на Закона за удължаване на ПЧП от 2021 г., който удължава програмата до 31 май вместо настоящия краен срок от 31 март и дава на SBA /Small Business Administration/ още 30 дни за обработка на заеми.

    След това законопроектът ще бъде изпратен на президента Джо Байдън, за да бъде подписан. Белият дом изрази подкрепата си за разширяване на програмата в подкрепа на малкия бизнес.

    Програмата, създадена със Закона за грижите за осигуряване на опростително финансиране на малкия бизнес, се задвижи отново през януари с финансиране от 284 млрд.долара. До 21 март SBA е отпуснал над 3,1 милиона заеми на обща стойност близо 196 млрд.долара.

    Призивите за удължаване на срока за ПЧП нараснаха, откакто администрацията на Байдън през февруари обяви промени в програмата само седмици преди да бъде приключена. Тези промени включват 14-дневен прозорец за приоритетно кандидатстване за фирми с по-малко от 20 служители, актуализирани правила за допустимост на опростимите заеми и нова формула за изчисление за едноличните търговци.

    Въпреки че актуализациите бяха предвидени да получат повече финансиране за най-малките бизнеси, много от които са собственост на малцинства или жени, правитлата създадоха объркване за мнозина. Едноличните търговци, които биха получили повече пари по новата формула за изчисление, бяха особено разочаровани, особено тези, които пропуснаха срока за по-големи заеми с няколко дни.

    Освен това американският план за спасяване от 1,9 трилиона долара, който президентът Джо Байдън подписа през март, отпусна повече финансиране на SBA. Законопроектът включваше 7 млрд. Долара за разширяване на ПЧП заедно с други разпоредби, подпомагащи малкия бизнес.

    САЩ законопроект Сената SBA

    Оценка на новината

    5.00