Nasdaq Composite се повиши с 2,7%

SPDR S&P Retail ETF нарасна с повече от 4%.

image

SPDR S&P Retail ETF нарасна с повече от 4%.

Фондовите фючърси бяха по-ниски в ранната сутрешна търговия в петък, тъй като S&P 500 се опита да прекъсне седемседмична поредица от загуби.

Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 52 пункта, или 0,16%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се понижиха съответно с 0,18% и 0,22%.

Корпоративните печалби на дребно продължиха след затварянето на пазара в четвъртък. Акциите на Ulta Beauty се повишиха с около 7% след пазара след по-добри от очакваните тримесечни резултати, докато Gap потъна с около 13%, след като намали прогнозите си за печалба.

Пощенските ходове дойдоха след поскъпването на акциите на редовната сесия в четвъртък. Dow се повиши за пети пореден ден за търговия, добавяйки повече от 500 пункта, или 1,6%. S&P 500 се покачи с около 2%, а Nasdaq Composite се повиши с близо 2,7%.

Поредица от силни печалби от сектора на търговията на дребно засили пазарните настроения в четвъртък. SPDR S&P Retail ETF нарасна с повече от 4%. Macy's, Williams-Sonoma, Dollar Tree и Dollar General бяха сред лидерите.

Трите индекса са на път да затворят седмицата по-високо. Dow се повиши с 4,4%, S&P 500 е с 4% по-висок, а Nasdaq Composite се повиши с 3,4% през седмицата.

Все пак средните стойности са доста по-ниски от високите си стойности, като Nasdaq Composite стабилно е на територията на мечи пазар, а S&P 500 за кратко се понижи с повече от 20% под рекорда си миналата седмица.

 

Nasdaq след затварянето в четвъртък се понижи с 27,6% от рекорда си, докато S&P 500 и Dow се понижават съответно с 15,8% и 11,7%. 

Още новини от Финанси